Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Explosietraining geheim

Wat is longeertraining? Welnu, het kan snel buikvet verbranden en omvat het uitoefenen van 90-100% van je maximale inspanning gedurende 30-60 seconden om de opgeslagen suiker (glycogeen) van je lichaam te verbranden, gevolgd door 30-60 seconden lage impact om te herstellen.

Dit zorgt ervoor dat uw lichaam de komende 36 uur vet verbrandt om de lichaamsreserves van vitale energie (glycogeen) aan te vullen. Doe gewoon 3 keer per week 4-6 sets van 30-60 seconden om merkbare veranderingen en verbeteringen te zien. Meer is niet altijd beter, zorg ervoor dat je vrije dagen krijgt.

Dit is de #1-fout die mensen tegenwoordig in sportscholen maken. Deze fout heeft belangrijke gevolgen, zoals:

– Laat je sneller ouder worden
Je gewrichten kapot maken
Het zorgt ervoor dat je lichaam vet opslaat in plaats van het te verbranden.
Een disbalans van je hormonen.

De eerste fout is te veel cardio doen. De meeste mensen die vet willen verbranden en willen afvallen, denken ten onrechte dat de beste manier om resultaten te behalen is door naar de sportschool te gaan en traditionele aerobe oefeningen te doen, zoals hardlopen op een loopband. Maar recent onderzoek bewijst dat langdurige cardiovasculaire training niet de snelste manier is om vet te verbranden en gewicht te verliezen.

Als u uren op de loopband doorbrengt zonder resultaten te zien, komt dat omdat langdurige cardiovasculaire training het testosteron kan verlagen en de niveaus van stresshormonen zoals cortisol kan verhogen. Verhoogde cortisolspiegels stimuleren de eetlust, verhogen de vetopslag en vertragen of voorkomen herstel na inspanning. Een studie gepubliceerd in Psychoneuroendocrinology vond langdurig verhoogde cortisolspiegels bij uithoudings-aerobe atleten. De onderzoekers testten de haarcortisolspiegels van 304 duursporters (hardlopers, wielrenners en triatleten) en vergeleken deze met die van niet-sporters. De resultaten toonden hogere cortisolspiegels bij hogere trainingsvolumes. The Journal of Sports Science ontdekte dat langdurige perioden van aërobe training de oxidatieve stress verhogen, wat leidt tot chronische ontstekingen.

READ  De toekomstige Apple Watch Series 7 krijgt een geheel nieuw ontwerp

Dus wat is de #1 oefening om snel vet te verbranden?

Als je snelle resultaten wilt zonder de negatieve effecten van cardiovasculaire training, dan is snelheidstraining de beste optie. Intervaltraining (ook wel intervaltraining genoemd) combineert korte, intensieve oefeningen met langzame herstelfasen, die tijdens dezelfde trainingssessie worden herhaald. Lunges worden uitgevoerd bij 85-100% van uw maximale hartslag, in plaats van 50-70% voor matige uithoudingsactiviteit.

Oefeningsmethoden die vergelijkbaar zijn met uitvaltraining zijn onder meer intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) en de Tabata-methode. Met intervaltraining en andere soorten intervaltraining krijg je dezelfde cardiovasculaire voordelen als duurtraining, maar zonder de negatieve bijwerkingen. Bovendien is snelheidstraining de snelste manier om snel af te vallen en vet te verbranden*.

Longetraining: Train als een hardloper in plaats van een marathonloper.

Een van de belangrijkste voordelen van longe-training is dat deze in het comfort van uw eigen huis kan worden uitgevoerd zonder of met minimale apparatuur. Eenvoudige voorbeelden van uitvaltraining zijn onder meer naar een atletiekbaan gaan, door bochten lopen en rechte stukken af ​​rennen. U kunt ook op een hometrainer rijden en 20 seconden hard trappen, dan 20 seconden zacht trappen en deze cyclus 10 tot 40 minuten herhalen. Intermitterende (of interval) training is niet per se nieuw. Topsporters en Olympiërs kennen het geheim van deze oefening en doen al jaren aan intervaltraining. Onderzoek bewijst dat iedereen, niet alleen topsporters, intermitterende oefeningen kan doen en verbluffende resultaten kan behalen, ongeacht je ervaring of fitnessniveau.

Je verliest 3 keer meer vet door uithoudingsoefeningen

Onderzoek heeft aangetoond dat explosieve (interval)cardio drie keer meer lichaamsvet kan verbranden dan matige cardio. De onderzoekers bestudeerden twee groepen en ontdekten dat de groep die acht seconden stevig op de fiets liep, gevolgd door 12 seconden lichte oefening gedurende 20 minuten, drie keer zoveel vet verloor als de andere vrouwen, die consequent en continu trainden. tempo gedurende 40 minuten. De reden waarom longeertraining zo succesvol is, is dat het een unieke metabolische reactie in uw lichaam produceert. Door intermitterend te sprinten verbrandt je lichaam minder vet tijdens het sporten, maar na het sporten blijft je stofwisseling hoog en blijft het de komende 24-48 uur vet verbranden!

READ  China wil een 'ultrawijd' orbitaal ruimtevaartuig bouwen

Bovendien worden chemicaliën genaamd catecholamines geproduceerd, die helpen meer vet te verbranden. Wat leidt tot verhoogde vetoxidatie en meer gewichtsverlies. De vrouwen in de studie verloren het grootste deel van het gewicht in de benen en billen. Een andere studie, gepubliceerd in het Journal of Applied Physiology in april 2007, keek naar acht verschillende vrouwen van in de twintig. Ze werden gevraagd om 10 sets van vier minuten intensief hardlopen te fietsen, gevolgd door twee minuten rust. Na twee weken was de hoeveelheid verbrand vet met 36% gestegen en was de cardiovasculaire conditie met 13% verbeterd.

Wat is longeertraining?

1. Kracht-/weerstandstraining

De belangrijkste hormonale respons die het gevolg is van kracht- en weerstandsoefeningen is verhoogde niveaus van menselijk groeihormoon. Dit hormoon is nodig voor de mobilisatie van vet. Het geeft ook de aanwezigheid van vetverbrandende enzymen aan en helpt bij het opbouwen van spiermassa. De niveaus van menselijk groeihormoon nemen verder toe tijdens de slaap, in directe verhouding tot de intensiteit van de inspanning tijdens de inspanning.

Krachttraining verbetert uw glucosetolerantie en verhoogt de gevoeligheid voor insulinereceptoren. Dit zal je lichaam helpen een vetverbrander te worden in plaats van suiker te verbranden. Dit type oefening resulteert ook in meer post-metabolische verbranding in vergelijking met aërobe oefening, terwijl ook de magere spieren, botdichtheid en metabolisme toenemen.

2. Cardio/aërobe training

Cardio en aerobics hebben veel voordelen, maar ze hebben ook een aantal nadelen. Cardiotraining verlaagt de hartslag en bloeddruk in rust, houdt de hersenen jong door de bloedcirculatie in de hersenen te vergroten en helpt bij het ontgiften door het lymfestelsel te stimuleren. Maar cardiotraining op lange afstand verlaagt de testosteronspiegel, verlaagt het immuunsysteem na inspanning en verhoogt de niveaus van het stresshormoon (cortisol). Verhoogde cortisolspiegels stimuleren de eetlust, verhogen de vetopslag en vertragen of voorkomen herstel na inspanning.