Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

We gingen temperatuur opnemen bij Pimkie’s winkel in Nice nadat bekend was gemaakt dat deze dicht zou gaan

Donderdag, begin van de middag. In de schappen van de Pimkie-winkel in het TNL-winkelcentrum Nice haasten klanten zich niet: ze gaan geschuifel en spetterend over de drempel. In de winkel is er maar één verkoopster, die bezig is de kleding op de displays te schikken. Gevraagd naar de dag ervoor aangekondigde sluiting van 64 Pimkie-winkels in 2027, inclusief die waar hij werkt (1)Ze lijkt te leren dat: “Ik ben helemaal niet op de hoogteje vertrouwt zonder uit de wolken te vallen. De administratie heeft ons niet op de hoogte gebracht van het nieuws.

We gaan naar andere winkels.

Het lijkt erop dat de meerderheid van de klanten ook verrast was door het nieuws: “Echt waar? Nee, dat wist ik helemaal niet.”O’Reilly geeft toe. “Ik heb er nog nooit van gehoord”zegt Zaytouni. Integendeel, Beatrice blijkt goed op de hoogte van het dossier: “Het is een beetje warm op de Pimkie”klaagt de gepensioneerde.

Vaste klant, komt meestal winkelen in deze winkel. “Het is hier geweldig en goedkoop. Ik kom elke maand. Als deze sluit, ga ik naar een andere”zegt ze schouderophalend. Hetzelfde geldt voor Aurelie, die een cadeau komt halen voor de verjaardag van haar dochter Victoria. “We wonen in Villefranche, dus als we komen winkelen, maken we van de gelegenheid gebruik om hier te komen”zegt O’Reilly. “Zelfs als het sluit, betekent dat niet dat we meer Pimkie gaan kopen. We gaan gewoon naar andere winkels.”

(1) Het management van Pimkie kondigde de sluiting aan van 64 winkels in Frankrijk. volgens Onze collega’s van Actu.frbetreft de winkels op TNL en Lingostière, in tegenstelling tot die op rue Jean-Médecin en Cap 3000.

READ  Fries McCain verwerft huizen