Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Jamverpakkingen van verschillende merken bevatten pesticiden, aldus “60 miljoen consumenten”.

Jamverpakkingen van verschillende merken bevatten pesticiden, aldus “60 miljoen consumenten”.

Bij het uitvoeren van de analyses vond het Consumer Advocacy Journal sporen van pesticiden in 22 verschillende referenties, of iets meer dan de helft van de gekochte jampotten. Iets om je eetlust vroeg in de ochtend op te wekken.

Abrikozenjam is het meest vervuild. Dit is het geval voor de jams van het merk “Auchan la Gourmande”, “Fipote 65% fruit”, “Gerblé zonder toegevoegde suikers” en “Inmarché Paquito extra”, die twee door de Europese Unie verboden pesticiden bevatten: carbendazim en methylthiofanaat . Een pot abrikozenjam van het merk “Andros”, met suiker -30%, bevatte slechts sporen van carbendazim.

Hoewel deze giftige chemicaliën allergische reacties kunnen veroorzaken, de vruchtbaarheid kunnen aantasten of schadelijk kunnen zijn voor het milieu, zijn de aanwezige hoeveelheden pesticiden nog steeds laag. “Ze bevinden zich allemaal op concentratieniveaus die ver onder de wettelijke drempels liggen”, zou hij “60 miljoen consumenten” willen geruststellen.

En hoe zit het met aardbeien?

Aan de zijkant van de aardbeienjam bevatte een pot van het merk Carrefour “Dordogne Reflets de France” sporen van vijf fungiciden of pesticiden. De “Hauts-de-France Jam Makers” bevatten sporen van vier pesticiden. Maar nogmaals, dit levert geen gevaar op voor de consument omdat de doses in zeer kleine hoeveelheden aanwezig zijn. “Het zit vijf tot tien keer binnen het maximale residu”, verzekert Blandine Delbecque, kwaliteitsdirecteur van Lucullue, eigenaar van het merk Confituriers.

READ  Wally Funk, 82, vliegt met Jeff Bezos op 20 juli