Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ontvangen agenten van de SNCF, RATP, elektriciteits- en gasindustrie meer dan 3.000 euro pensioen per maand?

Deze eerste plaats wordt gedomineerd door SNCF-gepensioneerden, in totaal € 3.310 gemiddeld. Bertrand Guay/AFP

verificatie – Behalve dat ze eerder met pensioen gaan dan de gemiddelde Fransman, zullen de agenten van de drie speciale regimes ook profiteren van bijzonder hoge pensioenen.

Deel het op sociale netwerken In volle mobilisatie tegen pensioenhervorming, deze kleine grafiek Gepost door Jean-François Blay, Managing Director van Quantalys, Hierdoor stroomde er veel inkt uit. We weten dat pensioenen voor agenten van de drie belangrijkste particuliere regelingen – SNCF, Electric and Gas Industries, RATP – gemiddeld meer dan of gelijk zullen zijn aan in totaal € 3.000 per maand. Deze eerste plaats wordt gedomineerd door SNCF-gepensioneerden, in totaal € 3.310 gemiddeld. Het is bijna net zoveel als een bestand Het gemiddelde maandloon verdiend door werknemers in de particuliere sector in 2021 (totaal 3321 euro). Het is vooral veel lager dan het gemiddelde pensioen voor particuliere gepensioneerden, dat volgens hetzelfde document 1.820 euro bruto per maand zou bedragen.

Twitter-screenshot Twitteren

Behalve dat ze eerder met pensioen gaan dan de gemiddelde Fransman, zullen SNCF-, IEG- en RATP-agenten ook profiteren van een veel hoger pensioen dan werknemers van het openbare systeem. Wat meer onvrede te voeden 73% van de Fransen steunt de afschaffing van speciale diëten De president van de republiek, die sinds 2017 bedelt, is vastbesloten om een ​​einde te maken aan deze uit de geschiedenis geërfde privileges. Maar kloppen deze gegevens? de Figaro Maak een punt.

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 77% om te ontdekken.

Meer lezen?

Ontgrendel alle items direct. zonder verplichting.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  De Zwitserse Nationale Bank lijdt een enorm verlies