Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waterstof: Europa gaat zeven grootschalige projecten financieren

Waterstof: Europa gaat zeven grootschalige projecten financieren

In Europa beginnen zich waterstofgerelateerde projecten te ontwikkelen. Om de verwezenlijking van deze doelstellingen te versnellen, is Europa actief betrokken bij de financiering.

Nieuwe waterstofprojecten

Europa streeft ernaar het ambitieuze doel van koolstofneutraliteit in 2050 te bereiken. De waterstofbank komt steeds meer naar voren als een belangrijke pijler. Dit initiatief, dat geen verbinding heeft met een financiële instelling, vertegenwoordigt een slim mechanisme om de groene economie te stimuleren. Zijn missie? Ondersteuning van de productie van hernieuwbare waterstofHet is essentieel om de koolstofvoetafdruk van sectoren met veel vraag, zoals de staal- en cementsector, te verkleinen. Door middelen uit de inkomsten uit de koolstofmarkt opnieuw toe te wijzen, De bank wil produceren 10 miljoen ton van waterstof per jaar tegen 2030, zonder te vergeten dezelfde hoeveelheid te importeren.

De EU biedt waterstofproducenten vaste bonussen per kilogram, wat een impuls is om deze groene initiatieven winstgevender te maken. Deze strategie is cruciaal: Het verkleint het kostenverschil met waterstof uit fossiele brandstoffen, dat vaak nog concurrerend is. Zo garandeert de Europese Unie de financiële levensvatbaarheid van projecten en opent zij de deur voor meer investeringen, vooral particuliere investeringen.

Uit de 132 ingediende projecten werden 7 projecten geselecteerd

De selectie van begunstigde projecten is het resultaat van een zorgvuldige selectie: Uit 132 aanmeldingen uit 17 verschillende landen werden er slechts zeven geselecteerd. Deze projecten, gelegen in Spanje, Portugal, Finland en Noorwegen, zullen 720 miljoen euro delen. In feite, De steun varieert van 8 tot 245 miljoen euro. Zodra de overeenkomst is ondertekend, hebben deze projecten vijf jaar de tijd om gecertificeerde hernieuwbare waterstof te gaan produceren. Europa van zijn kant handhaaft de steun voor maximaal tien jaar.

READ  Nieuwe data aangekondigd in februari 2023?

Hoewel Franse projecten tijdens deze eerste golf niet werden geselecteerd, bestaat er nog steeds hoop. Er staat al een tweede veiling gepland voor eind 2024. De Europese Unie geeft aan dat subsidies niet kunnen worden gecombineerd met andere overheidssteun, om een ​​gezonde concurrentie te behouden.