Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Chapsvision, een Franse groep die geïnteresseerd is in defensie- en cyberbeveiligingsactiviteiten

Chapsvision, een Franse groep die geïnteresseerd is in defensie- en cyberbeveiligingsactiviteiten

Atos heeft in de periode 2024-2025 €1,1 miljard aan liquiditeit nodig voor zijn activiteiten.
Benoit Tessier/Reuters

Het bedrijf geeft gehoor aan de oproep van de regering, die steun wil om een ​​deel van de activiteiten van het voormalige vlaggenschip van French Tech te hervatten.

Potentiële koper van bepaalde Atos-activiteiten. De Franse groep Chapsvision is geïnteresseerd in de defensie- en cyberbeveiligingsactiviteiten van het voormalige vlaggenschip van French Tech, vertelde hij vrijdag 3 mei aan AFP, slechts enkele uren vóór de deadline die Atos had gesteld om herfinancieringsvoorstellen van zijn schuldeisers te ontvangen.

Activiteiten gewenst door de data-analysespecialist, die de informatie bevestigde weerkaatsingaanwezig zijn in de entiteit “Bigdata” en veiligheid (BDS). Zondag had Percy interesse getoond in bepaalde delen van deze sectie om soevereine activiteiten te vermijden ‘Overdracht in handen van buitenlandse partijen’. Toen maakte de minister van Economische Zaken, Bruno Le Maire, daarom duidelijk dat hij andere Franse vertegenwoordigers wilde verzamelen ‘De staat is niet de enige’ In dit proces.

Een restrictiever toepassingsgebied dan het doel van de overheid

De oproep werd gehoord door Chapsvision, dat zich echter richt op een restrictiever reikwijdte van de overheid, met Branch “Missiekritische systemen” (MCS) en cyberbeveiligingsproducten. “Op voorwaarde dat het land zijn strategie voortzet om strategische bezittingen in beslag te nemen, zullen we ons in deze richting positioneren.”Dat maakte de woordvoerder van het bedrijf bekend aan Agence France-Presse.

De MCS-tak omvat specifiek het commandosysteem voor het Scorpion-programma van het leger, navigatie-instrumenten voor de marine en koopvaardij en het beveiligingssysteem voor het communicatienetwerk aan boord van het Rafale-vliegtuig. “F4” Van Dasault. Het beheert ook het C4I-systeem (Command, Control, Communications, Computers and Intelligence), een oplossing die een kaart van het slagveld levert die in realtime wordt bijgewerkt naar de commandostructuur van het leger. Tot slot behoort tot Mission-Critical Systems Avantix, gespecialiseerd in afluistersystemen voor inlichtingendiensten.

READ  Waarom verkopen sommige winkels hygiëne- en schoonheidsproducten?

De cybersecurity-producttak van Atos integreert verschillende oplossingen voor encryptie, cryptanalyse en toegangscontrole.

Schulden van 5 miljard euro

Chapsvision zal echter mogelijk moeten concurreren met Thales, dat dinsdag zijn potentiële interesse in dezelfde activiteiten binnen de BDS-beweging aankondigde.

In het licht van aanzienlijke financiële problemen heeft Atos vrijdag een deadline gesteld waarbinnen zijn schuldeisers herfinancieringsvoorstellen moesten indienen. Het bedrijf legde uit dat het nu 1,1 miljard euro aan liquiditeiten nodig heeft voor zijn activiteiten in 2024-2025 (vergeleken met een eerdere schatting van 600 miljoen euro). Het zei ook dat het zijn totale schuld met 3,2 miljard euro wilde verminderen, of ongeveer 5 miljard, terwijl het deze aanvankelijk met de helft wilde verminderen.

Als concurrent van de Amerikaanse gigant met een zwavelachtige reputatie, Palantir, rekent Chapsvision de ministeries van Binnenlandse Zaken en Defensie tot de klanten van zijn oplossingen voor gegevensverwerking. Het bedrijf werd onlangs geselecteerd om algoritmische videobewaking, d.w.z. camera’s uitgerust met beeldanalysesoftware, uit te proberen in het kader van de Olympische Spelencode.

Het werd opgericht in 2019 en heeft sinds september 2020 meer dan een dozijn overnames gedaan, waaronder Deveryware in 2022, een Franse expert in onderzoekssoftware die de wetshandhaving dient, aldus zijn website. Met ongeveer 700 medewerkers en 600 klanten streeft de groep naar een omzet van ruim 200 miljoen euro in 2024.

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >