Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat zou een temperatuurstijging van twee graden betekenen?

Wat te verwachten van COP 26, die op maandag 1 november in Glasgow opent? De staatshoofden van de wereld moeten ermee instemmen de stijgende temperaturen over de hele wereld te beperken. Zelfs als landen erin slagen de Akkoorden van Parijs van 2015 na te komen en de opwarming van de aarde te beperken tot 2 ° C of zelfs 1,5 ° C, is het Intergouvernementeel Panel voor Klimaatverandering (IPCC) van mening dat “De levensomstandigheden zullen veranderen buiten het vermogen van bepaalde organismen om zich aan te passen.”.

Tussen 2006 en 2015 steeg de gemiddelde temperatuur aan het aardoppervlak met 0,87°C, vergeleken met records in het pre-industriële tijdperk. De opwarming van de aarde moet vanaf 2040 +1,5°C bedragen en in 2060 +2°C. Volgens het Intergouvernementeel Panel inzake klimaatverandering zou een stijging van 1,5°C 70 tot 90% van de koraalriffen op aarde veroordelen..

Als de temperatuur stijgt tussen ongeveer 1,5°C en 2°C Nog eens 1,7 miljard mensen zullen worden blootgesteld aan extreme hitte, 420 miljoen in extreme temperaturen en 65 miljoen in uitzonderlijke hittegolven om de vijf jaar.

Nieuwe hongersnoden en virussen

Bovendien zou permafrost, deze bevroren grond die enorme hoeveelheden methaan bevat, een broeikasgas krachtiger dan koolstofdioxide, kunnen verdwijnen, wat resulteert in Nieuwe virussen verschijnen. Met temperaturen die oplopen tot 2 ° C kan 15% van deze grond smelten, waardoor alles losraakt en de opwarming van de aarde verergert.

Tot slot kan 2°C ook verhoogd worden Hongersnood vermenigvuldigd. Visbestanden en gewassen voor rijst, maïs en sojabonen zullen wereldwijd afnemen, wat leidt tot chronische voedselinstabiliteit. Het IPCC-rapport voorspelt ook een stijging van 2°C 490 miljoen mensen zijn kwetsbaar voor waterschaarste, of 7% van de huidige wereldbevolking.

READ  Ernstige depressie genezen met innovatief hersenstimulatieapparaat

Volgens het Intergouvernementeel Panel voor klimaatverandering is de enige manier om dit catastrofale scenario te vermijden: Een radicale verandering in de manier waarop we consumeren. Dit is op mondiaal niveau.

De redactie raadt je aan