Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gevaccineerde mensen dragen deltavariant over als niet-gevaccineerde mensen, volgens studie – RT en français

Volgens een team van Britse onderzoekers beperkt vaccinatie de verspreiding van de deltavariant, waarbij de viral load bij gevaccineerden en niet-gevaccineerden vergelijkbaar is, niet. Voor de auteurs van het onderzoek is vaccinatie “onvoldoende”.

Na 602 gevallen in het VK te hebben onderzocht, sloten onderzoekers van Imperial College London en de British Health Safety Agency (HSA) hun studie af, gepubliceerd in scalpel Op 29 oktober: “Hoewel vaccins zeer effectief blijven in het voorkomen van ernstige ziekte en overlijden door Covid-19, geven de resultaten aan dat vaccinatie niet voldoende is om delta-variabele transmissie in families met langdurige blootstelling te voorkomen.”

De studie stelt dat de viral load (de hoeveelheid virus in het lichaam) vergelijkbaar is bij gevaccineerden en niet-gevaccineerden, hoewel het virus zich sneller verspreidt bij degenen die zijn gevaccineerd. “Volledig gevaccineerde mensen hebben een piek virale lading die vergelijkbaar is met die in niet-gevaccineerde gevallen en kunnen het virus snel thuis overbrengen, ook door contact met volledig gevaccineerde personen”, zegt het wetenschappelijke artikel. Volgens de onderzoekers kunnen “op symptomen gebaseerde occasionele controletests het belang van ‘overdracht’ onderschatten en ook ‘waarschijnlijk de werkzaamheid van het vaccin tegen infectie overschatten’.”

In hun analyse van uitbraken in het VK die waren blootgesteld aan de delta-variant, ontdekten onderzoekers dat 38% van de niet-gevaccineerde mensen Covid opliep, terwijl 25% van de gevaccineerden dat wel deed. Van de 38 gevaccineerde mensen die het virus opliepen, kregen er 14 Pfizer, 23 AstraZeneca en één Sinovac.

Ajit Lalvani, co-auteur van de studie en hoogleraar infectieziekten aan het Imperial College London, concludeerde dat “vaccinatie alleen niet voldoende is om te voorkomen dat mensen Delta-type krijgen en het in huizen verspreiden”, maar hij moedigde mensen niettemin aan om niet te vaccineren het vaccin krijgen.

READ  Lucy-sonde gelanceerd in de richting van Jupiter