Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat zijn de voordelen van palmhart en hoe kook je het?

Wat zijn de voordelen van palmhart en hoe kook je het?

Hartpalm is een voedingsrijke plant die wordt geoogst uit de harten van bepaalde soorten palmbomen. Het heeft veel gezondheidsvoordelen en is een veelzijdige toevoeging aan gerechten.

Het apicale meristeem, gewoonlijk het hart of de knop genoemd, is het deel van een plant waaruit alle nieuwe bladeren groeien. In handpalmen bevinden ze zich in het midden van de grote bladerenkroon aan de bovenkant van de stengel. De knop die van sommige palmen wordt geoogst, wordt het hart van de palm genoemd. Dit artikel onderzoekt de gezondheids- en voedingsvoordelen van hartpalm. Het bespreekt ook de verschillende manieren om deze veelzijdige groente te koken.

Wat is het hart van de handpalm?

Het hart van de palm is een geelwitte of crèmekleurige groente die wordt geoogst van de scheuten van sommige palmbomen, zoals kokosnoot en zaagpalmetto. Bij het snijden is het hart van de palm cilindrisch en ringvormig, vergelijkbaar met een prei. Groenten hebben een knapperige textuur en een delicate smaak, waardoor ze de smaak van hun kruiden krijgen.

Het is een zeer veelzijdige groente die:

in een pot
ingeblikt
alleen gegeten worden
toegevoegd aan de macht
Gebruikt als vervanging voor vlees
De hartpalm is inheems in tropische en vochtige streken, zoals Midden- en Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië. Boeren verwijderen de kruin van de palm bovenop de boom om deze te oogsten. Daarna schillen ze ze om de eetbare binnenkern te onthullen. Deze persoon ondergaat andere behandelingen om hem klaar te maken voor het koken.

Een uitkering

Het hart van de palm staat bekend om een ​​reeks voedings- en gezondheidsvoordelen.

Antioxidanten

Het hart van de palm bevat polyfenolen uit veilige bronnen. Deze verbindingen zijn “vrije radicalenvangers”, die werken om vertrouwde vrije radicalen te neutraliseren en te voorkomen dat ze schade aanrichten. Het hebben van te veel vrije radicalen en niet genoeg antioxidanten in het lichaam kan leiden tot oxidatieve stress. Dit kan uw risico op het ontwikkelen van chronische ziekten verhogen, zoals:

Neurologische ziekten, zoals de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer
Longziekten, zoals astma en chronische obstructieve longziekte (COPD)
Reumatoïde artritis
Nierziekte, zoals proteïnurie en nierfalen
kanker
hartziekte;

READ  Onderzoek vindt drie preventieve maatregelen die het risico op kanker bij ouderen verminderen - rts.ch

Een oudere studie uit 2014 toonde aan dat de harten van de palmplant significante antioxiderende eigenschappen vertoonden vanwege hun hoge gehalte aan chlorogeenzuur.
Evenzo toonde een onderzoek uit 2017 aan dat blad- en bessenextracten van de Sabal Palmetto-boom kankerbestrijdende eigenschappen hebben. Andere studies hebben ook antitumor- en ontstekingsremmende eigenschappen aangetoond. Uit een onderzoek uit 2020 bleek echter dat inblikken kan leiden tot een verlies van antioxidantactiviteit en vezelgehalte.

nutriëntendichtheid

Het hart van palm is rijk aan essentiële vitamines en mineralen, terwijl het weinig vet, calorieën en koolhydraten bevat. De voedingswaarde van het hart van de palm varieert afhankelijk van of het ingeblikt, rauw of gekookt is.

Hart van palm in blik bevat:

Voedingswaarde per 100 gram (g)
Calorieën: 28 kcal
Eiwit: 2,52 gram
Vet: 0,62 gram
Koolhydraten: 4,62 gram
Voedingsvezels: 2,4 gram
Calcium: 58 milligram (mg).
IJzer: 3,13 mg
Magnesium: 38 mg
Fosfor: 65 mg
Natrium: 426 mg
Kalium: 177 mg
Zink: 1,15 mg
Vitamine: 7,9 mg
Vitamine: B6 0,022 mg
Foliumzuur: 39 microgram (mcg)
Het hart van de palm bevat veel essentiële vitamines en mineralen.

Kalium is een essentieel mineraal dat een belangrijke rol speelt in het menselijk lichaam. Het helpt hoge bloeddruk te voorkomen, reguleert de hartslag en is van vitaal belang voor de eiwitsynthese en het koolhydraatmetabolisme. Fosfor is een ander essentieel mineraal. Het is een belangrijk onderdeel van DNA, RNA, botten en tanden. Het bevat ook zink, dat een belangrijke component is voor de immuunfunctie van het lichaam en voor wondgenezing. Het bevordert de groei en ontwikkeling van de foetus in de baarmoeder.

Naast mineralen bevat het hart van de handpalm ook essentiële vitamines. Het bevat verschillende soorten B-vitamines, waaronder vitamine B6, riboflavine en foliumzuur. Vitamine B is essentieel voor functies zoals:

immuunfunctie
productie van hemoglobine en antilichamen
zenuwfunctie
eiwitafbraak
Gewichtsverlies

Hart van palm bevat weinig calorieën, koolhydraten en vetten uit een veilige bron. Dit maakt het een gezonde keuze voor mensen die een afslankprogramma volgen.
Het bevat ook veel plantaardige eiwitten, water en vezels, waardoor een persoon zich vol voelt. Een onderzoek uit 2018 naar een plantaardig dieet voor mensen met overgewicht wees uit dat plantaardige eiwitten in een veganistisch dieet de lichaamssamenstelling en gewichtsverlies verbeterden.

READ  Kinkhoest in Bretagne: sterke stijging van het aantal meldingen sinds begin dit jaar

herstel van lichaamsweefsel

Het hart van de handpalm bevat veel essentiële aminozuren, zoals lysine en leucine, die nodig zijn voor herstel van lichaamsweefsel en eiwitsynthese. Net als bij groenten zoals broccoli en spinazie, is het hart van de palm ook rijk aan eiwitten, waardoor het een favoriete plantaardige eiwitbron is. Een studie uit 2019 wees uit dat palmproteïnehart een geschikt alternatief is voor dierlijke eiwitbronnen in de voedingsindustrie. Eiwit levert de bouwstenen voor een betrouwbare bron van weefselgroei, celregeneratie en herstel tijdens wondgenezing.

hart gezondheid

Chlorogeenzuur is een polyfenol dat in grote hoeveelheden in het hart van de handpalm wordt aangetroffen. Een studie uit 2020 wees uit dat deze verbinding hartbeschermende eigenschappen heeft. Om de bloeddruk te verlagen en bloedstolsels en atherosclerose te helpen voorkomen. Het hart van de handpalm is ook rijk aan oplosbare en onoplosbare vezels. Dit komt niet alleen de spijsvertering ten goede, maar verlaagt ook het cholesterolgehalte vanuit een veilige bron.

Regulering van de bloedsuikerspiegel

Het gebruik van palmhart als alternatief voor sterk bewerkte voedingsmiddelen die geraffineerde koolhydraten en verzadigde vetten bevatten, kan de insulineresistentie helpen verminderen, wat sommige ziekten kan voorkomen. Insulineresistentie leidt tot verhoogde bloedsuikerspiegels, wat op zijn beurt kan leiden tot ziekten zoals:

metaboolsyndroom
Type 2 diabetes
Niet-alcoholische leververvetting
zwaarlijvigheid

Mogelijke defecten

Hoewel het een van de weinige groenten is die veel eiwitten bevat, bevat het hart van de handpalm mogelijk niet genoeg eiwitten om aan de voedingsbehoeften van een persoon te voldoen. Een persoon moet mogelijk andere eiwitbronnen aan zijn dieet toevoegen. Markten verkopen meestal ingeblikt palmhart om de houdbaarheid te verlengen, dus het natriumgehalte kan hoger zijn dan wanneer het rauw is. Het is belangrijk om de ingeblikte palmharten goed te wassen om de pekel, die zout kan bevatten, te verwijderen.

Hoe te koken met het hart van palm

Het is mogelijk om het hart van de palm rauw te eten, maar dit is zeldzaam omdat deze groente zeer bederfelijk is. Daarom wordt het vaak direct na de oogst gekookt of verwerkt.
Hart van palm is ongelooflijk veelzijdig en iedereen kan het aan veel gerechten toevoegen. Het kan worden gegrild, gebakken, aangebraden, gekookt of gemarineerd. Omdat hart van palm weinig koolhydraten bevat, kunnen mensen ervoor kiezen om het ook aan het keto-dieet toe te voegen.

READ  Covid-19: waarom testen sommige mensen niet positief terwijl ze samenleven met een besmette persoon?

Hier zijn enkele manieren om te koken met het hart van de palm als ingrediënt:

Gooi gehakte of gesneden harten van palmen in salades
Draai de palmharten om en voeg ze toe aan de omelet
Meng het met een gekruid bloemmengsel en eet het als vervanging voor inktvis
Kook het en bestrooi het licht met kruiden en specerijen
Gebruik het als vervanging voor pasta
Snijd het in stukken en gebruik het als vervanging voor vlees of zeevruchten.

Veel Gestelde Vragen

Hier zijn enkele antwoorden op veelgestelde vragen over het hart van de handpalm.

Wordt het hart van de palm rauw gegeten?

Ja, maar de markten verkopen ze meestal in blik omdat het hart van de palm zeer bederfelijk is.

Is hartpalm schadelijk voor uw gezondheid?

nee. Hart van de palm is een voedzame groente, laag in vet en koolhydraten, en rijk aan vezels en eiwitten.

Is het hart van palmvetmesten?

Palmhart bevat weinig vet en calorieën, waardoor het onwaarschijnlijk is dat het bijdraagt ​​aan gewichtstoename. Het bevat ook veel vezels en water, waardoor een persoon zich vol en tevreden voelt.

Overzicht

Het hart van de palm is een plantaardige groente die weinig vet, koolhydraten en calorieën bevat en veel vitamines, mineralen en voedingsstoffen bevat. Het biedt verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder ondersteuning voor gewichtsverlies, een goede spijsvertering, immuniteit, gezondheid van het hart en algemeen welzijn. Deze groente is zeer veelzijdig en kan op verschillende manieren worden gekookt en aan verschillende gerechten worden toegevoegd. Het kan rauw, gebakken, gekookt, gebakken of toegevoegd worden aan soepen en salades.

* Presse Santé streeft ernaar gezondheidskennis over te brengen in een voor iedereen toegankelijke taal. In ieder geval kan de verstrekte informatie het advies van een gezondheidswerker niet vervangen.