Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat we weten over de wereldschokkende Omicron-variant

Nu de Covid-19-epidemie in heel Europa hervat, staat het coronavirus opnieuw centraal in het nieuws. Een nieuwe wending in deze schijnbaar eindeloze reeks: identificatie van een zeer stille variant, B1.1.529 in Zuid-Afrika. De Wereldgezondheidsorganisatie komt op 26 november 2021 met spoed bijeen om zijn toestand te bespreken.

Ontdek Covipod, de podcast gewijd aan coronavirusnieuws

Doe elke twee weken mee Julie Kern, gezondheidsjournalist met een masterdiploma infectieziekten, om een ​​overzicht te krijgen van het laatste nieuws en de genomen maatregelen om de epidemie het hoofd te bieden.

U zult ook geïnteresseerd zijn

Dat was vorige week nog niet bekend. Veroorzaakt een spoedvergadering van de Wereldgezondheidsorganisatie op 26 november 2021. Nieuwe versie van SARS-CoV-2 Vooral wetenschappers maken zich zorgen Omdat het “hyper-mute” is. “ Het verscheen rond 10 november in Zuid-Afrika, in de regio van Johannesburg. Op het moment van schrijven van dit rapport, 65 bevestigde gevallen opgenomen in Zuid-Afrika6 in Botswana en 4 in China (Hong Kong Island). Daarom is het minder dan 100 gevallen genoom Ze worden gesequenced en geïdentificeerd.

ik’Wie is de Nog niet besloten over het profiel van deze variabele: is het een variabele van belang (VOI) of een variabele van zorg (VOC). Als het als een VOC wordt beschouwd, kan de naam een ​​variant zijn nu om de traditie van Griekse letters te volgen. Ondertussen wordt het B.1.1.529 genoemd, verwijzend naar zijn afkomst Evolutie.

Meer dan 30 mutaties in het S-eiwit van de SARS-CoV-2-variant

Wetenschappelijke informatie over B.1.1.529 is zeer beperkt en nog niet bevestigd. Maar het heeft een groot aantal mutaties, meer dan 30, in zijn S-eiwit, hetzelfde waardoor het zich kan binden aan en in cellen kan komen. Sommige van deze mutaties zijn aanwezig in de alfa-, delta- en by-varianten gedeeltelijke gelijkenisWetenschappers vrezen dat ze B.1.1.529 ook het vermogen kunnen geven om het immuunsysteem te ontwijken en Verminder de effectiviteit van vaccins.

Het effect van de mutaties op het gedrag van deze nieuwe variant is niet bevestigd. Er is nog weinig informatie over de gezondheidstoestand van mensen die besmet zijn met het virus B.1.1.529, en daarom is het onmogelijk om te concluderen hoe ernstig de symptomen zijn die het veroorzaakt.

READ  Covid-19 - De situatie verbetert snel: wat is het besmettingspercentage bij u in de buurt?

Achter de delta-variabele?

Verschillende landen, waaronder Frankrijk, hebben al aangekondigd hun luchtverbindingen met Zuid-Afrika en zijn buurlanden op te schorten om de verspreiding van B.1.1.529 te voorkomen. De bevestigde gevallen op Hong Kong Island waren reizigers uit het land. Als het wasDe verschijning van Van deze variabele lijkt de wetenschappelijke gemeenschap zich zorgen te maken, de beperkte beschikbare gegevens rechtvaardigen voorzichtigheid. Het zou zomaar een van de vele varianten van SARS-CoV-2 kunnen zijn die opduikt zonder de andere in te halen.

Er is meer wetenschappelijk onderzoek nodig om te kijken of we te maken hebben met een besmettelijke variant zoals de deltavariant. In Zuid Afrika, De B1.1.529-variant lijkt zich sneller te verspreiden dan de vorige. De komende weken zouden ons meer moeten vertellen over B.1.1.529.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?