Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een oude mammoetslagtand werd bij toeval gevonden op een diepte van 3000 meter

⇧ [VIDÉO] Misschien vind je deze partnerinhoud ook leuk (na reclame)

Tijdens hun onderzoek doen wetenschappers soms ongewone ontdekkingen… zoals mammoetslagtanden op de oceaanbodem! Dit is de verbazingwekkende ontdekking die een paar dagen geleden werd aangekondigd door onderzoekers van het Monterey Bay Aquarium Research Institute (MBARI). Tijdens het verkennen van een onderzeese berg op 3.000 meter diep en 300 kilometer uit de kust van Californië, kwamen ze in 2019 oog in oog te staan ​​met de slagtanden van een jonge Colombiaanse mammoet. De slagtanden, die in juli zijn opgesteld, worden geanalyseerd door een multidisciplinair team van onderzoekers om de leeftijd te bepalen, hoe het op deze zeebodem is beland en de DNA-sequentie ervan.

2019, voor de kust van Californië: als onderdeel van een diepzee-verkenning aan boord van de onderzoeksboot RV Wester Flyer onderzoeken Randy Prickett, piloot van een onbemand onderwatervoertuig, en Steven Haddock, zeebioloog, een 3.000 meter diepe onderzeese berg. Plots ontdekten ze een grappige gebogen cilindrische vorm, ondergedompeld in de oceaanbodem. Voor een naïef oog slechts een verdwaalde boomstronk… maar niet voor deze geleerden: is het een enorme slagtand? Het verzamelen van monsters is categorisch en motiveert de terugkeer van de MBARI-onderzoekers naar het toneel in juli 2021 om het ding op te halen.

De meterlange cilinder, uit het aardrijk gescheurd, was al een verdedigingsmiddel! We kennen zelfs de eigenaar: een jonge vrouwelijke Columbus mammoet (Colombiaanse mammoeten), een van de grootste mammoeten die ooit is gevonden, werd in Amerika gevonden van ongeveer 1,5 miljoen jaar geleden tot ongeveer 10.000 voor Christus. Het heeft zichzelf al bewezen als een van de oudste slagtanden van mammoeten in Noord-Amerika, en de eerste die ver van de kust en zeer diep werd gevonden.

READ  Welke eenvoudige oefening verlaagt de bloeddruk?
Mariene bioloog Stephen Haddock en zijn wetenschappelijke team observeren de interne verdedigingsstructuur op de oceaanbodem. © Darren Schultz / Mbarry

Een open raam naar een vervlogen wereld

De studie van defensie is nog maar net begonnen en is nog niet het onderwerp geweest van wetenschappelijke publicatie. Zijn analyse belooft echter rijk te zijn aan ontdekkingen. ” Deze monsters bieden een zeldzame kans om zowel de omgeving waarin het dier leeft als het dier zelf te fotograferen. UCSD Paloegenomics Laboratory Professor in Ecologie en Evolutionaire Biologie Beth Shapiro zegt voor: Hassan. Zijn team zal verantwoordelijk zijn voor het extraheren van het DNA van deze hond, die vanwege zijn leeftijd zeer goed bewaard is gebleven dankzij de donkere en koude omgeving (4°C) en hoge druk (300 keer die van de atmosferische druk).

Defense Dating, uitgevoerd door het team van professor Terrence Blackburn van het Earth Science Laboratory van de University of California, leverde voorlopige resultaten op dankzij analyse van het verval van de radioactieve isotopen uranium en thorium die aanwezig zijn in de verdediging. De toestand van dit verval, in verhouding tot de huidige waarde en de snelheid van radioactief verval van deze elementen, geeft informatie over de leeftijd waarop deze elementen tijdens het leven van het dier in de hoektanden werden gevonden. Het resultaat: het wordt meer dan 100.000 jaar oud! Het kan zelfs worden gedateerd in het lagere paleolithicum, dat zich uitstrekte van 3,3 miljoen jaar geleden tot 300.000 jaar geleden.

Ten slotte, terwijl paleontologen de structuur en samenstelling van de verdediging zullen bepalen zonder het exemplaar met computertomografie te vernietigen, zal een laatste team van onderzoekers proberen te begrijpen waar het exemplaar vandaan kwam en hoe oceaanstromingen het hierheen hebben gebracht. Door deze bewaarde slagtand volledig te analyseren, hopen onderzoekers licht te werpen op het levensverhaal van de ongelukkige eigenaar van deze slagtand … maar ook om aan te tonen dat de oceaanbodem een ​​ware schat aan bewaarde fossielen is.

READ  Het begin van het jaar wordt gekenmerkt door een hoge mate van verspreiding van het Bevrijdingsvirus
Bron : Hassan