Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat we weten over de brand die uitbrak in een nachtclub waarbij zeker dertien mensen om het leven kwamen in Murcia

Wat we weten over de brand die uitbrak in een nachtclub waarbij zeker dertien mensen om het leven kwamen in Murcia

De autoriteiten waarschuwden dat de tol de komende uren zou kunnen stijgen.

Bij een brand die uitbrak in een nachtclub in Murcia, in het zuidoosten van Spanje, kwamen in de nacht van zaterdag 30 september op zondag 1 oktober zeker dertien mensen om het leven. De tol zal de komende uren waarschijnlijk stijgen, omdat de politie blijft zoeken naar lichamen onder het puin van de nachtfaciliteit. France Info vat samen wat we weten over de tragedie.

De ‘uiterst gevaarlijke’ brand brak rond zes uur in de ochtend uit.

De brand brak rond zes uur ’s ochtends uit in een nachtclub in de wijk Atalaya in Murcia. Dit is de nachtclub Teater, waarvan de gele en rode winkelpui door brand is verwoest. En het vuur was, “Binnen is het erg gevaarlijk.”Burgemeester Jose Ballesta legde het uit. De brandweer, die om 07.00 uur ter plaatse kwam, kon de brand om 08.00 uur blussen.

De autoriteiten zeiden dat twaalf hulpvoertuigen, veertig brandweerlieden en ongeveer twintig politieagenten nodig waren om de brand te blussen. Op X (voorheen Twitter) plaatsten brandweerlieden uit Murcia foto’s en video’s van de operatie.

Volgens een eerste rapport zijn er minstens dertien doden gevallen

Het dodental als gevolg van de brand werd zondag in de loop van de dag meerdere keren naar boven bijgesteld. “Onder het puin van de nachtclub werden zes nieuwe lichamen gevonden. Het dodental bedraagt ​​dertien. “Het is nog steeds mogelijk dat er nog meer slachtoffers vallen.”Hulpdiensten meldden zich iets voor 14.00 uur.

Minuten daarvoor had de burgemeester van Murcia aan de pers uitgelegd dat er vier lichamen waren geborgen en dat anderen nog steeds vastzaten, en hij sloot de mogelijkheid niet uit om nog meer lichamen onder het puin te vinden. “De wetenschappelijke politie en brandweer gaan door met het lokaliseren van mogelijke vermiste personen, omdat er gisteravond een verjaardagsfeestje was en nog niet alle deelnemers zijn gevonden.”Dat heeft een woordvoerder van de nationale politie tegen persbureau AFP gezegd.

READ  De spoorwegmaatschappij verontschuldigt zich bij de niet-dubbele reizigers na de aankondiging van de trein

Twee vrouwen van 22 en 25 jaar en twee mannen van 41 en 45 jaar werden ook behandeld voor het inademen van rook.

“Er is geen voorkeursbewijs” om de ramp te verklaren

Zondagmiddag vroeg waren de oorzaken van de ramp nog onbekend. “Het onderzoek is nog niet begonnen, omdat de resultaten nog niet beschikbaar zijn. Daarom is er op dit moment geen voorkeursoptie.”Dat legt de woordvoerder van de Nationale Politie uit. “Experts van de wetenschappelijke en gerechtelijke politie (…) werden ingezet om onderzoek te doen.”De Nationale Politie heeft X-dag uitgeroepen.

Volgens voorlopige informatie van de autoriteiten brak de brand uit op de eerste verdieping van de nachtclub.

Drie dagen van rouw afgekondigd in Murcia

Dat heeft huidig ​​premier Pedro Sanchez gezegd “Emotie” en dit is “Solidariteit met de slachtoffers en nabestaanden van de tragische brand die bij zonsopgang plaatsvond in een nachtclub in de stad Murcia”.

De burgemeester van Murcia riep drie dagen van rouw uit ter nagedachtenis aan de slachtoffers, en de gemeente richtte een opvangcel op voor de nabestaanden van de slachtoffers in het Atalaya Sportpaleis. “Het spijt me echt en ik wil de families van de slachtoffers van de brand van vanochtend in Murcia begeleiden in hun pijn. Al mijn waardering en dankbaarheid gaat uit naar de hulpdiensten.”De leider van rechts, Alberto Nuñez Viejo, gaf ook commentaar op X.