Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na tientallen aardbevingen sluit Nederland het grootste aardgasveld van Europa

Na tientallen aardbevingen sluit Nederland het grootste aardgasveld van Europa

De laatste elf werkende afzuigunits krijgen nog een jaar lang een onderhoudsbeurt voordat de kleppen definitief worden gesloten. In het geval dat geopolitieke spanningen de winter “zeer streng” maken voor Europa. Dit reservoir wordt sinds 1963 geëxploiteerd en veroorzaakt al meer dan twintig jaar zwakke aardbevingen nabij het oppervlak, en vacuümzakken die tijdens de gaswinning zijn ontstaan, hebben grote schade aangericht.

” Psychologische problemen “

Na zich in 2018 te hebben verheugd over de aankondiging van de sluiting van het pakhuis, waren de omwonenden teleurgesteld door de waarschuwingen van deskundigen dat aardbevingen nog jaren konden aanhouden. Terwijl de gaswinning geleidelijk is afgenomen tot bijna nul, besloot Den Haag in 2022 het sluiten van de kleppen uit te stellen vanwege de mondiale onzekerheid op energiegebied veroorzaakt door de Russische invasie van Oekraïne.

“Veel mensen in de provincie kampen met psychische problemen als gevolg van de gaswinning”, zegt Jan Wigboldus, hoofd van de Gasraad Groningen, een lokale vereniging die campagne voert om slachtoffers van de aardbeving te helpen. Velen van hen werden ook geconfronteerd met een juridisch en technisch moeras op het gebied van compensatie.

85% van de winst in de staatskas

In februari beschuldigde een rapport van een parlementaire commissie de Nederlandse autoriteiten ervan “weinig aandacht te besteden aan risico’s op de lange termijn” ondanks het succes van de winningsoperatie, waarbij werd benadrukt dat de regering een morele plicht had om de situatie recht te zetten. Veel huizen in de regio Groningen zijn gerestaureerd of herbouwd en voorzien van aardbevingsbestendige constructies.

READ  In Letland, hoofd van de "Architect van het ondersteuningsbeleid van Oekraïne"