Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat te onthouden van vrijdag 26 augustus

Wat te onthouden van vrijdag 26 augustus

Oekraïne heeft vrijdag aangekondigd dat het de kerncentrale van Zaporizja heeft aangesloten op zijn elektriciteitsnet, en de ontkoppeling van de vorige dag heeft geleid tot bezorgdheid over de veiligheid van de site. Franceinfo doet verslag van de hoogtepunten van vrijdag 26 augustus aan het oorlogsfront in Oekraïne.

Export miljoen ton graan

Volodymyr Zelensky zei vrijdagavond dat Oekraïne 1 miljoen ton graan per boot heeft geëxporteerd sinds de overeenkomst die onder auspiciën van Turkije en de Verenigde Naties is bereikt om de Russische blokkade te beëindigen. De Oekraïense president zei dat sinds de ondertekening van de overeenkomst in Istanbul op 22 juli 44 schepen de haven van Odessa aan de Zwarte Zee hebben verlaten om hun lading aan 15 landen te leveren. Hij voegde eraan toe dat Oekraïne verzoeken had ontvangen om nog eens 70 boten te laden. Hij herhaalde dat het doel van de leider is om drie miljoen ton per maand te exporteren.

Heraansluiting van de elektriciteitscentrale in Zaporizja

Oekraïne heeft vrijdag aangekondigd dat het zijn gigantische kerncentrale in Zaporizja heeft aangesloten op zijn elektriciteitsnet. Kiev maakte donderdag bekend dat de fabriek, de grootste van Europa, “volledig offline” van het netwerk “Voor het eerst in zijn geschiedenis”door schade aan hoogspanningsleidingen door: “Betrokken” Van “indringer” Russisch.

“Een van de reactoren van de elektriciteitscentrale van Zaporizhia die de dag ervoor werd stilgelegd, is vandaag weer aangesloten op het elektriciteitsnet.” Om 14:04 (16:04 in Parijs) kondigde Energoatom op Telegram aan dat zijn beveiligingssystemen normaal werken. reactor “Produceert elektriciteit voor de behoeften van Oekraïne” En de ‘Zijn machtstoename is aan de gang’.

TotalEnergies verkoopt zijn belang in een gasveld

TotalEnergies trekt zich terug uit gasveld in Rusland. Het Franse oliebedrijf maakte vrijdag bekend dat het overeenstemming had bereikt met zijn Russische partner Novatek over de verkoop van zijn belang van 49% in de Terneftegaz Company, die het Tramokarstovoy-gasveld in Rusland exploiteert.

READ  Talibanleider roept nieuwe regering op om islamitische wet te implementeren

Dit is het gasveld De krant vroeg hem de wetenschapper, die is gebaseerd op verschillende documenten en een onderzoek door de NGO Global Witness. Dit Russische gasveld wordt beschuldigd van het leveren van gascondensaat aan een Russische raffinaderij, die het in kerosine heeft omgezet, dat vervolgens werd verscheept om Russische vliegtuigen te bevoorraden die betrokken waren bij het conflict in Oekraïne.

nieuwe Russische stakingen

Op het militaire front meldde het Oekraïense presidentschap vrijdag Russische aanvallen gedurende de afgelopen 24 uur op de regio’s Charkov (noordoosten, één dode, drie burgers gewond), Donetsk (oosten, twee doden en zeven gewonden, met gevechten geconcentreerd in met name in Bakhmut en omgeving) en Dnipro (Centrum, geen gewonden). In dat laatste gebied heeft het Russische leger woensdag Chaplin Station gebombardeerd.

Vrijdag, “Reddings- en zoekacties (voltooid) bij Chaplin”.Het plaatsvervangend hoofd van de Oekraïense presidentiële regering, Kirill Timosjenko, zei dat het uiteindelijke dodental 25 doden was, waaronder twee kinderen van zes en elf jaar en 31 gewonden. Rusland van zijn kant beweert dat het een militaire trein in Chaplin aanviel met een Iskander-raket en werd gedood “Meer dan 200 soldaten” Oekraïners.