Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Wat op het spel staat, is het begrijpen van de oorsprong van het leven’, zegt astrofysicus Antonella Barucci

‘Wat op het spel staat, is het begrijpen van de oorsprong van het leven’, zegt astrofysicus Antonella Barucci

De ruimtesonde, die zeven jaar geleden werd gelanceerd, landde zondag in de Great Salt Lake Desert in de Verenigde Staten. Wetenschappers verwachten asteroïdemonsters te kunnen analyseren die over meerdere jaren zijn genomen, wat ons kan helpen meer te weten te komen over de oorsprong van ons planetenstelsel.

Een artikel dat hij schreef

Frankrijk Info – Commentaar samengesteld door Gabrielle Troutman

Franse televisie

gepubliceerd


leestijd :
2 minuten

De ruimtesonde Osiris-Rex landt op 24 september 2023 in de woestijn van Utah (Verenigde Staten).  (Mark Garlick / SCIENCE FOTO WEEGSCHAAL / MGA / AFP)

Zeven jaar na de lancering keert de ruimtesonde Osiris-Rex terug naar de aarde. Aan boord van de capsule, die op zondag 24 september landt in de Great Salt Lake Desert, Utah (Verenigde Staten), kan het stof afkomstig van de door de robot ingevangen asteroïde Bennu licht werpen op de oorsprong van onze planeet. planetair systeem. Antonella Barucci, een planetaire astrofysicus bij het Observatorium van Parijs die gespecialiseerd is in het verkennen van het zonnestelsel, legt ons de uitdagingen uit van deze missie waar zij bij betrokken was.

frankrijkinfo: Waar was de OSIRIS-REx-missie naar op zoek in de ruimte?

Antonella Barucci : De ruimtesonde Osiris-Rex werd in september 2016 gelanceerd naar de asteroïde Bennu, die in een baan om de zon draait. Het keert terug naar de aarde na een reis van twee jaar, geladen met ‘primitief materiaal’ dat tussen 2018 en 2021 door een robot van de asteroïde is gehaald. Concreet was deze kwestie al aanwezig vóór de vorming van ons zonnestelsel en zou deze waarschijnlijk geëlimineerd worden. Licht op de oorsprong van ons planetenstelsel. Het doel was om 60 gram te nemen, en ik denk dat we uiteindelijk genoeg zullen hebben.

READ  Alles over de zuurstofafzuiger die op de maan zal landen

Waar gaat uw bedrijf zich nu op richten?

Een belangrijk onderzoeksgebied zal zich richten op de organische verbindingen van de asteroïde, dat wil zeggen de koolstofhoudende elementen waaruit het leven bestaat zoals wij dat kennen. Deze kleine korrels bestaan ​​al meer dan 4,5 miljard jaar en getuigen van de vorming van ons zonnestelsel. Hun onderzoek zal het mogelijk maken het nauwkeuriger te dateren en de materialen waaruit de oorsprong bestaat beter te begrijpen.

We zullen ook informatie zoeken over interstellaire omgevingen (de materie die de interstellaire ruimte van de Melkweg vult), over de protosolaire nevel (de wolk waaruit ons zonnestelsel voortkwam), over asteroïden, en over de vorming van onze planeet. nu is het begrijpen van de oorsprong van het leven.

Betekent dit dat we binnenkort het mysterie van de oorsprong van het leven zullen oplossen?

Niet zo snel! Al dit werk kost veel tijd. Persoonlijk werk ik sinds 2009 aan deze missie… en NASA zal de komende jaren geleidelijk de voortgang ervan communiceren. Dit is de eerste keer dat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie zo’n verzameling grondstoffen heeft gemaakt. Het Japanse Aerospace Exploration Agency, JAXA, heeft al soortgelijke bemonsteringen uitgevoerd op twee andere asteroïden, Itokawa en Ryugu. Ons werk is complementair: het is een nieuw stukje in de puzzel waarmee we het mysterie van de oorsprong van het leven kunnen ontdekken.