Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Warschau en Kiev kondigen een overeenkomst aan om de doorvoer van Oekraïens graan te versnellen

Warschau en Kiev kondigen een overeenkomst aan om de doorvoer van Oekraïens graan te versnellen

Japan schaamt zich voor het bezoek van een van zijn vertegenwoordigers aan Rusland

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken maakte maandag melding van een directe ontmoeting tussen het plaatsvervangend hoofd van de Russische diplomatie, Andrei Rudenko, en Munio Suzuki, een plaatsvervanger van de Japan Innovation Party, een populistische partij in de ‘oppositie’.

Dit bezoek verraste de Japanse regering, die dinsdag kritiek uitte op dit persoonlijke initiatief. “De heer Suzuki heeft de regering niet op de hoogte gebracht van zijn bezoek aan Rusland.”Dit zei de Japanse regeringswoordvoerder Hirokazu Matsuno vandaag, dinsdag, tijdens een reguliere persconferentie.

Tokio heeft de Russische invasie van Oekraïne vanaf het begin krachtig veroordeeld en sancties tegen Moskou aangenomen, net als zijn westerse bondgenoten. Daarom adviseert Japan al zijn burgers om niet naar Rusland te reizen “Wat de reden ook is”De Japanse minister van Buitenlandse Zaken Yoko Kamikawa merkte op dat deze instructies ook van toepassing zijn op parlementariërs.

“We kunnen geen commentaar geven op de reden voor het bezoek van vertegenwoordiger Munio Suzuki aan Rusland en de details van zijn agenda.”M toegevoegdI Kamikawa.

Het parlementslid vertrok zondag naar Moskou “Voor een bezichtigingsreis”Dinsdag maakte zijn secretaris Shinji Akamatsu aan Agence France-Presse bekend dat hij deze reis zou maken “In naam van zijn eigen visie op het nationaal belang”. Maar deze stap brengt ook zijn partij in verlegenheid, die heeft gezegd van plan te zijn de heer Suzuki bij zijn terugkeer te ontbieden om zijn standpunt uit te leggen.

Dat meldt het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring “Belangrijke bijdrage” Van de heer Suzuki tot de ontwikkeling van de Russisch-Japanse betrekkingen, terwijl hij zijn spijt uitdrukt over deze oude bilaterale samenwerking “Nu opzettelijk vernietigd” Vanwege de sancties die Japan aan Rusland heeft opgelegd “Om de Verenigde Staten een plezier te doen” En bij “De anti-Russische oriëntatie van het ‘collectieve Westen'”.

Van Muneo Suzuki, 75, is al lang bekend dat hij de versterking van de Russisch-Japanse betrekkingen ondersteunt. Hij werd begin jaren 2000 ook beschuldigd en veroordeeld voor corruptie, waardoor hij gedwongen werd de Liberaal-Democratische Partij (PLD, conservatief rechts), de belangrijkste politieke partij van Japan, aan de macht te laten. Maar dit zwavelige verleden weerhield hem er in de jaren 2000 niet van om een ​​onofficiële diplomatieke adviseur te worden van de toenmalige Japanse premier Shinzo Abe, toen deze de banden met Moskou wilde hernieuwen.

READ  Volodymyr Zelensky roept de "tegenoffensieve en defensieve operaties" op die zijn leger aan het front uitvoerde