Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wanneer de oceaantemperatuur het veranderende klimaat weerspiegelt

Wanneer de oceaantemperatuur het veranderende klimaat weerspiegelt

Van alle wereldwijde simulaties van ons klimaat hebben zelfs onderzoekers moeite om te kiezen welke onze aandacht het meest moet trekken. Maar steeds nauwkeurigere en uitgebreidere gegevens over de evolutie van de oceaantemperatuur in de wereld lijken nu in staat te zijn het bereik te verkleinen.

Als ik het jou zou vertellen Opwarming van de aarde en oceanen, denk je misschien heel snel na over de stijgende waterstanden die wetenschappers ons vertellen. Maar tussen de opwarming van de aarde en de oceanen is de link eigenlijk iets hechter. en de Onderzoekers van de Universiteit van New South Wales Today (Australië) laat ons zien hoe een nauwkeurige meting van de oceaantemperatuur ons kan helpen bepalen: ontwerp Het klimaat waar we de meeste aandacht aan moeten besteden.

Omdat temperaturen aan het oppervlak aarde en in sfeer Het vertelt slechts een deel van het verhaal van ons klimaat. “Meer dan 90% vanenergie gevangen door broeikasgassen (BKG) wordt opgeslagen in de oceaan en slechts 1% in de warme atmosfeer”, identificeert John Church, onderzoeker, in A Persbericht van de Universiteit van New South Wales. Dus hoewel de temperatuur de afgelopen decennia relatief licht is gestegen, is het water door de oceaan opgenomen. de hitte.

READ  Wat is de snelheid waarmee de aarde in de ruimte beweegt?

Om te begrijpen hoe goed onderzoekers de gegevens analyseren die zijn geretourneerd door argo float. Deze autonome onderwaterinstrumenten meten de druk, De zoutgehalte en zeewatertemperatuur. Tegenwoordig zijn er meer dan 3.500 van deze praalwagens verspreid over de hele wereld. Dit biedt onderzoekers een hoge meetnauwkeurigheid en de meest uitgebreide dekking. Realtime monitoring van de oceanen van de wereld, waar het werk van onderzoekers voorheen beperkt was tot eenmalige metingen door onderzoeksschepen.

Nauwkeurigere metingen, maar nog steeds hetzelfde resultaat

De wetenschappers wilden de metingen van de Argo-boeien vergelijken met de voorspellingen die hij had voorgesteld klimaatmodellen. Het resultaat: modellen die tegen 2100 een absorberen Het blijkt dat de lagere temperaturen van de oceanen niet overeenkomen met de feitelijke gegevens. Maar modellen die daarentegen een extreem hoge absorptie bieden, kunnen niet beter met elkaar overweg. Dus de CMIP5 wereldwijde klimaatsimulatiemodellen – begrip Bijbehorend modelvergelijkingsproject 5 Het lijkt beter aan te sluiten bij de Argo-waarnemingen van de 28 recentere CMIP6-simulatiemodellen. Over het geheel genomen stellen de resultaten van onderzoekers van de Universiteit van New South Wales het potentiële bereik van de voorspellingen vast op 17% van die gepresenteerd in het zesde beoordelingsrapport van het Intergouvernementeel Panel over klimaatverandering (IPCC).

“Zelfs als we onderschatten uitstoot van broeikasgassen Voldoende om de antropogene opwarming van de aarde te beperken tot twee graden Celsius boven de pre-industriële waarden, wordt verwacht dat de oceaantemperaturen tegen 2100 opnieuw zullen stijgen met vijf tot negen keer de opwarming gemeten door argoboeien tussen 2005 en 2019. Oppervlakteniveau zal toenemen De zee is slechts 8 tot 14 cm vanwege breedte van water onder invloed van temperatuur, zegt Johanneskerk.

READ  Tiger Mosquito: Occitanië staat op scherp, maar moeten we ons echt zorgen maken over de risico's van tropische ziekten?

Als er geen inspanningen worden gedaan om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, zou de temperatuur van de oceaan naar verwachting 11 tot 15 keer zo hoog zijn als de reeds waargenomen opwarming. De zeespiegel stijgt van 17 naar 26 centimeter. Nog meer rekening mee houden Bron ijscoupe. “In de loop van de tijd zullen we de nauwkeurigheid van onze metingen vergroten en het bereik van de projecties verder verkleinen. Maar onze resultaten van vandaag tonen al de urgentie aan om gerichte actie te ondernemen tegen de uitstoot van broeikasgassen als we dat willen Voorkom rampspoed»Janskerk besluit.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?