Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De boostervaccinatiecampagne tegen COVID-19 is begonnen

Mensen die voorrang hebben voor het Covid-19-vaccin krijgen momenteel een terugroepactie voor de derde dosis. Mensen van 65 jaar of ouder die een volledige vaccinatie hebben gekregen, maken zich zorgen, evenals degenen die kwetsbaar zouden zijn, met comorbiditeiten.

Het is een door de National Medical Advisor ondertekende brief die mensen van 65 jaar of ouder al een paar dagen krijgen, waardoor ze een volledige vaccinatiekuur hebben gekregen (d.w.z. ze hebben hun eerste twee injecties tegen het coronavirus gekregen).

We maken ons ook zorgen over deze campagne voor de derde dosis, Mensen met comorbiditeiten, ook wel fragiel genoemd.

Deze boosterdosis moet ten minste 6 maanden na de laatste injectie van het Covid-19-vaccin worden ingenomen.

Vanaf nu, en als deze deadline van 6 maanden wordt gerespecteerd, kunt u een afspraak maken om te profiteren van de boosterdosis:

  • van uw behandelend arts of de arts van uw keuze;
  • van een apotheker
  • van verpleegster
  • Of in het vaccinatiecentrum, waarvoor een afspraak kan worden gemaakt met name op sante.fr of door te bellen naar 0800730956, gratis service en oproepen, 7 dagen per week geopend van 8u tot 20u.

(Uittreksel uit een brief van de Landelijk Medisch Adviseur aan personen die in aanmerking komen voor de derde dosis)

Pfizer-BioNTech en Moderna Aanbevolen

Het ministerie van Solidariteit en Volksgezondheid adviseert in zijn brief aan personen die in aanmerking komen voor de derde injectie van het vaccin Pfizer-Biwantech waar modern, vooral de burgers die ontvingen Janssen-vaccin.

volgens Hoge Gezondheidsautoriteit (HAS)En “De primaire doelstellingen van het vaccinatieprogramma zijn het verminderen van door ziekte veroorzaakte morbiditeit en mortaliteit (ziekenhuisopname, opnames op de intensive care en sterfgevallen) en het handhaven van de essentiële activiteiten van het land, met name die van het gezondheidssysteem tijdens de pandemie.”.