Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wanneer de grootste Tesla-hater drie nieuwe Tesla Roadsters koopt!

Wanneer de grootste Tesla-hater drie nieuwe Tesla Roadsters koopt!

Terwijl Elon Musk onlangs de introductie van zijn nieuwe roadster voor het jaar 2024 aankondigde, is het de eerste naam die opnieuw de krantenkoppen haalt. Misschien kent u nog deze drie exemplaren die in mei 2023 in containers werden gevonden? Zo niet, dan is het verhaal ongelooflijk: het ging om drie compleet nieuwe modellen, besteld door één Chinese koper… in 2010!

Als het Amerikaanse bedrijf ze destijds om onbekende reden al had verzonden, werden de containers waarin ze werden vervoerd, zodra ze in China aankwamen, achtergelaten. Totdat het vorig jaar werd geopend, werden de auto's die erin stonden uiteindelijk verkocht. Nu weten we wie het heeft gekocht. Ja, alle drie tegelijk. En alsof dat genoeg is om over te praten, is het eigenlijk wat de koper onthulde dat mensen aan het praten krijgt: hij is een overtuigd anti-Tesla. Een miljardair toont zijn overtuigingen op schermen over de hele wereld!

Miljardairsoorlog

Betekent Project Dawn iets voor jou? Zo niet, dan zal deze anti-Tesla-advertentie die een paar weken geleden tijdens de Super Bowl van 2024 werd uitgezonden, misschien tot u spreken. Tijdens het meest bekeken evenement ter wereld werd een advertentie uitgezonden waarin werd gewezen op de gevaren van zelfrijdende Tesla-auto's. En in 2023 is de eerste clip al vertoond tijdens het hoge blok van American football.

In feite is het Dawn Project een pressiegroep die pleit voor een veilig gebruik van computers en nieuwe technologieën. “Wij eisen software die nooit faalt en niet kan worden gehackt”, zegt de website. Het moet gezegd worden dat de oprichter, Dan O'Dowd, een erkend wereldexpert op dit gebied is. Als miljardair verdiende hij zijn fortuin met het maken van veilige software en besturingssystemen voor projecten als de Boeing 787 en de B1-B (nucleaire bommenwerper), Lockheed Martin F-35 straaljagers en zelfs het verkenningsvoertuig van NASA. Onder andere! Dit is dezelfde Dan O'Dowd, die de campagne financiert om te wijzen op het gevaar van Tesla's FSD-programma, en die vervolgens de drie nieuwe Tesla Roadsters kocht!

READ  Elon Musk zegt dat hij een CEO voor het netwerk heeft aangesteld

Aankoopprijs…en reparatie!

Tesla Roadsters worden opgeknapt, maar dit brengt zeer hoge kosten met zich mee!© YouTube / Wat zit erin

In een video die What's Inside Family op YouTube heeft geplaatst, ontdekken we om welke drie Roadsters het gaat, en wie ze heeft gekocht. En zo weten we dat de miljardair maar liefst 800.000 dollar zou hebben uitgegeven om het te kunnen betalen. Of het huidige equivalent van 737.800 euro.

Maar waarom zou je zoveel uitgeven aan auto's van een merk dat je zo haat? Dan O'Dowd zou eigenlijk niets tegen Tesla hebben. Integendeel, hij lijkt dol te zijn op het merk omdat hij al twee andere roadsters van de eerste generatie bezit! Het is echt het FSD-programma dat hij haat. Niet de auto's van Elon Musk. Als er één ding zeker is, is het dat de cabrioletcoupé nooit zelfrijdend zal zijn!

Zoals te zien is in de video is de eerste generatie van de drie roadsters momenteel in handen van modelspecialist Carl Medlock & Sons. Want ook al is hij in algehele staat nieuw, ruim 10 jaar in de container hebben gezeten heeft er niets voor opgeleverd. Vooral voor de batterij. Het vervangen ervan kan oplopen tot $100.000 (92.240 euro). Voor elke auto.