Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Walter Butler: ‘Daniel Kretinsky’s bod op Atos is onaanvaardbaar’

Walter Butler: ‘Daniel Kretinsky’s bod op Atos is onaanvaardbaar’

Achttien dagen om soldaat Athos te redden. Dinsdag lanceerde bemiddelaar Helen Borbolo, onder auspiciën van Percy, voor ongeveer vijftig staatsvertegenwoordigers en kandidaten – Daniel Kretinsky, David Liani en schuldeisers – het aftellen. Nog minder dan drie weken om te weten of en wie het faillissement van het voormalige toonaangevende Franse IT-bedrijf kan voorkomen. En zodat de groep niet in stukken wordt gesneden.

Aan de vooravond van deze cruciale bijeenkomst maakt Walter Butler, een onwaarschijnlijke bondgenoot van Atos’ grootste aandeelhouder en OnePoint-voorzitter David Layani, zijn bedoelingen bekend. De afgelopen twintig jaar hebben de Inspectie en de Belastinginspectie een stevige reputatie opgebouwd in dossiers die ondermijnd zijn door het Franse kapitalisme, zoals de Nationale Raad voor Financieel Management. Hij weet het goed: in 2014 verloor hij van Thierry Breton, toenmalig hoofd van Atos, de overname van het voormalige bedrijf van Paul, dat gevoelige bezittingen bezat die de staat nu koste wat het kost wil beschermen. In de tussentijd heeft hij de outsourcing-rivaal van Atos, Osiatis, omgedraaid, waarvan hij zegt dat hij zijn omzet en personeelsbestand in vijftien jaar tijd heeft verzevenvoudigd, een voormalige Alcatel Networks-divisie, NextiraOne, gered en geïnvesteerd in een integrator, Information Technology Econocom.

READ  Vincent Bolloré kan zich na een lange strijd eindelijk de Lagardère Group veroorloven