Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

MaPrimeRénov’: DPE, one-step business… Alles verandert op 15 mei voor het energievernieuwingssysteem

MaPrimeRénov’: DPE, one-step business… Alles verandert op 15 mei voor het energievernieuwingssysteem

Basis
Op woensdag 15 mei zullen er verschillende wijzigingen worden aangebracht in MaPrimeRénov, de belangrijkste door de staat gefinancierde onderneming voor energievernieuwing. Hieronder staan ​​de belangrijkste verwachte wijzigingen om het systeem te vereenvoudigen.

Het bestuur wil de energietransitie versnellen. Doelstellingen: Het bereiken van koolstofneutraliteit tegen 2050, en tegelijkertijd oproepen tot administratieve vereenvoudiging op alle niveaus. In die zin staat het MaPrimeRénov-systeem, het belangrijkste nutsbedrijf voor energievernieuwing in woningen, op woensdag 15 mei te profiteren van een modernisering. het doel? Vereenvoudig het systeem zoveel mogelijk.

Houd er echter rekening mee dat eigenaars die in aanmerking komen voor MaPrimeRénov sinds 1 januari de keuze hebben tussen twee verschillende oplossingen, die beantwoorden aan ieders behoeften: een “ondersteunde” cursus voor “grootschalig” werk, en een “stapsgewijze” cursus voor gerichte werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld de installatie van verwarmingssystemen.

Lees ook:
Verhoging van de gasprijs, MaPrimeRénov, vaste bijdrage aan het CPF… Wat verandert er op 1 mei 2024

Daarom zullen de veranderingen die de komende dagen worden verwacht niet noodzakelijkerwijs hetzelfde zijn volgens het goedgekeurde pad. Dit zijn de geplande wijzigingen.

Einde DPE via knikpad

De eerste maar niet de laatste verandering: het einde van DPE. Van woensdag tot en met 31 december 2024, Het is niet langer nodig om een ​​energieprestatiediagnose uit te voeren Om een ​​verzoek in te dienen bij het systeem, maar alleen via gebaren. Tot nu toe was het nodig om dit document aan het dossier toe te voegen, wat de motivatie van sommige kandidaten kan vertragen, vooral in het licht van de drukke agenda’s van professionals met certificaten om een ​​dergelijk onderzoek uit te voeren. Het blijft echter nog steeds verplicht om een ​​DPE “Ondersteunde reis” in te dienen.

READ  Olivier Bissnard, CEO van Air Caraïbes, overlijdt op 59-jarige leeftijd

Keer terug naar individueel werk

Vóór 15 mei moesten kandidaten voor MaPrimeRénov-betalingen voor isolatiewerken deze combineren met de installatie van nieuwe apparatuur voor verwarming of warmwaterproductie. Maar vanaf woensdag is dat niet meer het geval. Vanaf nu is het mogelijk om MaPrimeRénov’ te verkrijgen voor isolatiewerken zonder dat u het verwarmingssysteem hoeft te veranderen, zelfs niet voor koellichamen.

Lees ook:
MaPrimeRénov: persoonlijke begeleiding, focus op grootschalige renovaties… dat verandert allemaal in 2024

In feite heeft deze wijziging van het systeem ook betrekking op woningen die zijn geclassificeerd als F en G in DPE, d.w.z. de slechtste classificaties op het gebied van energieprestaties. Vanaf 1 juli 2024 zouden thermische raffinaderijen echter niet meer in single-nod-cycli moeten verschijnen. Maar de uitvoerende macht heeft dit besluit uiteindelijk teruggedraaid.

Lees ook:
Getuigenissen – Aanbevelingen. MaPrimeRénov: camouflagekredieten, telefonische intimidatie, defecte installaties… “Deze mensen hebben geen geloof en geen wet”

Start het apparaat dat snelheid verliest opnieuw op

Met dit pakket aan maatregelen hoopt het kabinet het haperende systeem nieuw leven in te blazen. In feite is MaPrimeRénov de laatste tijd niet erg populair geweest. In het eerste kwartaal van 2024 Nationaal Huisvestingsagentschap (I) Hij onthulde dat het aantal dankzij MaPrimeRénov gerenoveerde woningen niet boven de 80.000 dossiers kwam (78.043 in totaal), een daling van 43% ten opzichte van vorig jaar in dezelfde periode.