Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wall Street daalt fors nadat inflatie stijgt – 10/06/2022 om 15:46

Wall Street opent beduidend minder

Wall Street opent beduidend minder

PARIJS (Reuters) – De New York Stock Exchange opende vrijdag fors lager, een uur na de aankondiging van een nieuwe versnelling van de Amerikaanse inflatie, waardoor het risico van een versnelde renteverhoging door de Federal Reserve toenam.

Een paar minuten na het begin van de handel verloor de Dow Jones 555,28 punten, oftewel 1,72%, tot 31717,51, de Standard & Poor’s 500 daalde 1,9% tot 3.941,68 en de Nasdaq Composite daalde 2,13% tot 11.504.43.

De Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) steeg in mei met 1% en is nu 8,6% op jaarbasis gestegen, wat hoger is dan de verwachte cijfers ter ondersteuning van het voortzettingsscenario van de strategie en de snelle stijging van de rentetarieven.

De Federal Reserve komt aanstaande dinsdag en woensdag bijeen en moet opnieuw kiezen voor een verhoging van de streefrente met een half punt voor ‘federale fondsen’, het belangrijkste instrument van haar monetair beleid, in het licht van het risico van groeivertraging of zelfs de Verenigde Staten fooi geven. De economie bevindt zich in een recessie.

“We hebben een zeer interessant stadium bereikt waarin de inflatie hoog blijft, waar er grote zorgen zijn over de groeivooruitzichten en waar mensen zich tegelijkertijd proberen voor te stellen hoe dit precies de bedrijfswinsten zal beïnvloeden”, aldus Eric Johnston, hoofd aandelen. en multi-assetderivaten bij Cantor Fitzgerald.

Geen van de 30 aandelen van Dow Jones ontsnapte aan de daling, en een van de meest opvallende dalingen, Salesforce verloor 2,52%, Microsoft verloor 2,62% en Dow 2,51%.

Netflix verloor ook 5,35% na het downgraden van de “verkoop”-aanbeveling van Goldman Sachs, wat de bank rechtvaardigde door verslechterende economische vooruitzichten.

READ  Nieuw Twitter bestuurslid Elon Musk stelt voor om Dogecoin als betalingsoptie toe te voegen

Om 14:00 GMT zullen beleggers de eerste resultaten bekijken van de maandelijkse enquête van de Universiteit van Michigan over het sentiment van Amerikaanse huishoudens.

(Franse versie door Marc Angrand)