Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom zou de Huawei Mate 60 Pro de Verenigde Staten boos maken?

Waarom zou de Huawei Mate 60 Pro de Verenigde Staten boos maken?

Heeft Huawei het Amerikaanse verbod overtreden door de Mate 60 Pro-telefoon te ontwerpen? De nieuwe smartphone, en vooral de Kirin-chip, roept nieuwe verdenkingen op in de Verenigde Staten, nu de regering op zoek is naar meer informatie over de kwestie.

Huawei Mate 60 Pro // Bron: Huawei

Uit China maakt de Huawei Mate 60 Pro indruk. Ondanks het strenge Amerikaanse verbod dat de fabrikant verhindert vrijelijk componenten en technologieën te verkrijgen, is de smartphone uitgerust met de briljante Kirin 5G 9000S-chipset (en duidt op de terugkeer van 5G-compatibiliteit) en kan hij optimaal profiteren van de satellietverbinding. Het apparaat getuigt dus van het grote vermogen van Huawei om zich aan te passen aan de Amerikaanse sancties.

En in Washington bleef deze nieuwe smartphone onopgemerkt. Mike Gallagher, voorzitter van de House Committee on China, dringt er dus bij president Joe Biden en zijn regering op aan om strengere sancties tegen het Chinese bedrijf – en zijn leverancier, SMIC, aan te moedigen. Volgens deze Republikeinse wetgever – die door de pers als invloedrijk werd omschreven Reuters – Huawei Mate 60 Pro-telefoonchip Het had waarschijnlijk niet geproduceerd kunnen worden zonder Amerikaanse technologie, en dus heeft SMIC mogelijk de regel voor directe buitenlandse producten van het ministerie van Handel overtreden. “.

Huawei en SMIC en Amerikaanse technologieën

Om deze opmerking te begrijpen, moet je twee dingen weten. Allereerst staat SMIC voor de eerste Chinese halfgeleiderfabrikant: Semiconductor International Manufacturing Corp. DanBuitenlandse directe productbasis De door Mike Gallagher genoemde sanctie is een van de vele sancties die tegen Huawei zijn genomen. Deze richtlijn verbiedt alle bedrijven wereldwijd om apparatuur aan Huawei te verkopen als deze is ontworpen met behulp van Amerikaanse technologieën.

READ  Eén kubieke millimeter van het menselijk brein bevat 150 miljoen synapsen

Zo beschuldigt Mike Gallagher SMIC ervan op frauduleuze wijze gebruik te hebben gemaakt van Amerikaanse technologie om de Kirin-chip voor de Huawei Mate 60 Pro te produceren. En dus roepen president Biden en het ministerie van Handel op om voor het graan te zorgen door alle technologie-exporten naar Huawei en SMIC te beëindigen.

ReutersOnthoud echter een belangrijk detail: leveranciers van Huawei en SMIC hebben speciale licenties verkregen – in totaal enkele miljarden dollars – om van de regel af te kunnen wijken en ondanks het verbod wat Amerikaanse technologie aan de twee Chinese bedrijven te kunnen verkopen. “Ongeveer 90% van de licenties heeft betrekking op de verkoop aan SMIC”, lezen we in het artikel van het persbureau.

De overheid controleert

De Amerikaanse overheid gaf direct aan op zoek te zijn naar meer specifieke informatie over de Huawei Mate 60 Pro. De Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan zei: Tijdens een persconferentie in het Witte Huisdat de Verenigde Staten “pLees meer informatie“nauwkeurig op”karakter en compositievan het apparaat.

Het doel zou daarom zijn om vast te stellen of het verbod tegen Huawei daadwerkelijk werd overtreden, en Jake Sullivan zegt dat hij verder geen commentaar zal geven totdat hij over de betreffende informatie beschikt.

De voortdurende blokkade sinds 2019

Bedenk ten slotte dat het Amerikaanse verbod op Huawei dateert uit 2019 en door de jaren heen geleidelijk is aangescherpt. Inlichtingendiensten aan de andere kant van de Atlantische Oceaan beschuldigen de Chinese reus ervan zijn communicatie-infrastructuur te exploiteren om spionageoperaties voor Peking uit te voeren. Deze beschuldigingen zorgden voor een stormachtige geopolitieke context tussen de twee supermachten.

READ  Microsoft trekt zich terug, er zullen geen advertenties zijn in Verkenner

Als reactie hierop lijkt Huawei zijn inspanningen op te voeren om het hoofd boven water te houden en zelfs zijn uitstraling van 2019 terug te krijgen. Het bedrijf zou tot 30 miljard dollar hebben geïnvesteerd in een netwerk van bedrijven om het verbod te omzeilen. Merk ook op dat China in reactie daarop besloot met Apple in zee te gaan.


Maakt u gebruik van Google Nieuws (Nieuws in Frankrijk)? U kunt uw favoriete media volgen. Hij volgt FRANDROID op Google Nieuws (En Numerama).