Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom wordt de eigenaar van Galeries Lafayette gedwongen om Carrefour-aandelen met verlies door te verkopen?

Waarom wordt de eigenaar van Galeries Lafayette gedwongen om Carrefour-aandelen met verlies door te verkopen?

Philippe Houzy, voorzitter van de raad van bestuur van de Galeries Lafayette Group, en Alexandre Bompard, voorzitter van de Carrefour Group.
Jill Roll/RIAA

een roman – De familie Mullan verkoopt een derde van haar belang in de distributeur, waarin zij niet langer de meerderheidsaandeelhouder is. Het heeft geld nodig om zijn warenhuizen nieuw leven in te blazen.

Het is een verschuiving van 180 graden. Moutiers, de belangrijkste holdingmaatschappij van de familie Moulin, eigenaar van de groep Galeries Lafayette, verkocht de 3,5% van het aandelenkapitaal dat zij ook in de Carrefour-groep bezat. Dit komt overeen met 25 miljoen aandelen die de distributeur zal terugkopen. De verkoopprijs wordt geschat op 365 miljoen euro De betaling zal binnen enkele dagen plaatsvinden », zo staat in het dinsdag gepubliceerde persbericht. Het resultaat: de holding van de familie Moutier zal slechts 7,71% van het kapitaal bezitten en verliest daarmee zijn positie als grootste aandeelhouder van Carrefour.

Pillentijd, want de voorraad werd doorverkocht voor 15,48 euro. Toen de familie Mulan begon DC binnenkomen Op de tweede plaats in de Franse distributie was de titel bijna twee keer zoveel waard.

Sinds de toetreding tot de Carrefour-hoofdstad in 2014 zijn dat er tien geweest Motier heeft zich jarenlang altijd gepositioneerd als een langetermijnaandeelhouder, volledig overtuigd van het belang van de strategie onder leiding van Alexandre Bompard, voorzitter van de raad van bestuur en directeur…

Dit artikel is bedoeld voor abonnees. Je hebt nog 83% om te ontdekken.

Flash-uitverkoop

€ 4,49 per maand gedurende 12 maanden

Al geabonneerd? Inloggen

READ  De helft van de Amerikaanse bevolking is volledig gevaccineerd