Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gabriel Attal, die sprak over de algemene onmacht van de Nationale Vergadering, laat het verboden woord ontsnappen

Gabriel Attal, die sprak over de algemene onmacht van de Nationale Vergadering, laat het verboden woord ontsnappen

Politiek – Net als Voldemort, maar dan in de economie. Nu het cijfer voor het overheidstekort naar boven is bijgesteld tot 5,5% van het bbp, wat de verwachtingen van Percy overtreft, kreeg de regering op dinsdag 26 maart in de Nationale Vergadering zware kritiek te verduren over kwesties die verband hielden met de economie. De premier bracht een bijna verboden verklaring uit: ” Nauwkeurigheid “.

Gabriel Attal reageerde op Olivier Marlex, voorzitter van de LR Group, die ontevreden over hem was “Verwaarlozen” Aan de overheid over het beheer van de overheidsfinanciën. Waarop Gabriel Attal reageerde door te wijzen “Economische vertraging” welke gezichten ” “Het is duidelijk dat we veel precisie nodig hebben in de keuzes die we maken.”

Nauwkeurigheid ? Sinds François Mitterrand het gebruikte om het beroemde economische keerpunt van 1983 aan te kondigen, zou de regering het woord moeten vermijden omdat het in verband wordt gebracht met slecht nieuws voor de Franse gouverneurs – destijds vertaalde het zich aanzienlijk in een toename van verplichte beperkingen. Bijdragen. Hetzelfde in 2011 met de BTW-verhoging door de regering van Fillon en het Valls-plan in 2014.

READ  Cryptocurrency Strike, twee nieuwe banken verbieden Binance

Toen Le Maire reageerde met ‘verantwoordelijkheid’ in plaats van ‘strengheid’ of ‘bezuinigingen’

Het gebruik dat de huidige premier dinsdag maakte, komt niet bepaald overeen met dat van de voormalige president van de Socialistische Republiek. Maar het bewijs dat de term nog steeds gevoelig ligt, is dat minister van Economie Bruno Le Maire zelf het gebruik ervan zorgvuldig vermijdt. In november 2023 wordt hij uitgenodigd om te kiezen tussen… ” Nauwkeurigheid “ En “Starheid” Hij antwoordde om zijn begrotingsbeleid te kwalificeren ” verantwoordelijk “. Bij RTL dinsdagochtend weigert hij er zelfs maar over te praten “Draai de schroef vast”.

“Als je inkomsten lager zijn, moet je je uitgaven aanpassen, en ik denk dat de Fransen dat goed begrijpen”, voegde hij eraan toe. De premier van zijn kant maakte ruzie over de luchtcirculatie. De begrotingskwestie ligt zeer gevoelig voor de uitvoerende macht, zoals blijkt uit de bijeenkomsten en diners die de afgelopen weken bij het staatshoofd zijn georganiseerd.

De centrale vraag is: Hoe kan de schade worden beperkt en het tekort worden gecompenseerd? Iedereen heeft zijn eigen voorstel, tussen de hervorming van het sociale model “Zeer genereus” (Eric Ciotti) De belasting voor de rijken aan de linkerkant. Bij Bercy bestaat er op dit punt maar één zekerheid: er is geen sprake van een belastingverhoging, zoals Bruno Le Maire volhoudt, met het risico een deel van de meerderheid van zich te vervreemden.

READ  Dit zijn hightech tools die uw werk op afstand vergemakkelijken

De premier noemde voor de Vergadering een mogelijkheid. Hervorming van de werkloosheidsverzekering, omdat “Hoe meer Fransen voor ons werken, hoe meer mogelijkheden we hebben om onze financiën in evenwicht te brengen.” Hij zal woensdagochtend in Matignon een regeringsseminar over dit arbeidsvraagstuk houden voordat hij door TF1 op het nieuws van 20.00 uur wordt ondervraagd. Bruno Le Maire stelde ook voor dat de hoofden van parlementaire fracties in Bercy bijeen zouden komen om verschillende manieren van sparen te bespreken. “Als er één punt is waar we het over eens kunnen zijn, is het dat schulden het zwaard van Damocles over ons land zijn, en dat de soevereiniteit van een land het vermogen is om uit de schulden te komen.”“, zei de premier.

Zie ook op HuffPost: