Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Waarom willen ze de helft van de werknemers ontslaan? Het is een klap voor de aandelenmarkt”, veroordelen GE-medewerkers het sociaal plan in de windenergiesector

“Waarom willen ze de helft van de werknemers ontslaan? Het is een klap voor de aandelenmarkt”, veroordelen GE-medewerkers het sociaal plan in de windenergiesector

Een stakingsdag voor de windtak van General Electric. Terwijl GE Onshore Wind zijn tweede golf van economische ontslagen in zes maanden doorvoert, in een sector die niettemin groeit, hekelen gekozen functionarissen de manoeuvre op de aandelenmarkt.

Er zijn er ongeveer een dozijn, verzameld voor de kantoren van General Electric, op Otisho in Dobbs. Medewerkers van deze kleine tak van de onshore windtak van het conglomeraat (“Onshore Wind”) zijn donderdag 21 september in staking. Ze reageren op een oproep tot staking, gelanceerd door de vakbond CFE-CGC, tegen een groot ontslagplan, de tweede in zes maanden bij het bedrijf.

Landelijk zijn we een entiteit van ongeveer 120 mensen, het management wil 62 banen schrappen, de helft van het personeelsbestand.

Florent Karcher, plaatsvervangend vakbondsvertegenwoordiger CFE-CGC bij General Electric

“Bij Autechaux hebben we een onderhoudsbestand van negen medewerkers en één jonge leerling, en het management wil dat terugbrengen naar vier.” legt Florent Karcher uit, plaatsvervangend vertegenwoordiger van de vakbond CFE-CGC. Deze medewerkers onderhouden de gehele GE-vloot in de regio, namelijk 69 windturbines.

“Het probleem is dat de werkdruk niet zal veranderen.” De medewerker vat samen: “Ze willen het tot een minimum beperken, zelfs als dat betekent dat ze in conflict komen met klanten. Dit zal de kwaliteit van onze dienstverlening verminderen.” De aanwezige medewerkers zijn vooral bang als ze zien dat de geplande taken worden toegewezen aan onderaannemers uit Spanje, een toonaangevend land op het gebied van windenergie.

“We realiseren ons dat de cijfers die ze gebruiken om de grootte van teams te bepalen onjuist zijn.” Florent Karcher raakt van streek. “We moeten veel meer mensen behouden als we arbeidsongevallen en burn-outs willen voorkomen. We willen een bedrijf dat werkt, en we willen gezonde, veilige medewerkers.”

De vakbond hekelt de manoeuvre “Om veel geld te verdienen voor de aandeelhouders zonder iets te doen.” “De voorspelling in Frankrijk en Europa is +5% voor 30 jaar, vandaar een aanhoudende groei Lange visie“, Florent Karcher verslikt zich. “Waarom zouden ze de helft van het personeel willen ontslaan? Het is eigenlijk een klap voor de aandelenmarkt.”

Het is geen industriële of langetermijnstrategie, maar eerder een puur financiële kortetermijnstrategie.

Florent Karcher, verkozen tot CFE-CGC bij GE Onshore Wind Energy

Volgens de vakbondsman Een voorgestelde splitsing van de energiedivisie van General ElectricOm op de beurs genoteerd te worden onder de naam “J Vernova“. “Aandeelhouders zullen miljarden verdienen.” Syndicalistische problemen. “Maar om ervoor te zorgen dat de voorraad stijgt als deze op de beurs komt, moeten we de vaste kosten zoveel mogelijk verlagen.”.

Hij voegde eraan toe: “We voelen een krankzinnige druk vanuit de Verenigde Staten op de Europese regering om deze aantallen koste wat het kost terug te dringen, om ze zo snel mogelijk onder de 60% te brengen, wat de kosten ook zijn.” De vakbondsvertegenwoordiger zucht. Met deze stakingsdag hoopt de vakbond CFE-CGC de vastgelopen onderhandelingen over het ontslagplan weer op gang te brengen.

READ  Onderaannemer Orange Scopelec overgenomen door Circet Group