Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom valt de “Dari Feminist” de Miss France-wedstrijd voor arbeidsrechtbanken aan?

Ze moeten minstens 1,70 meter lang zijn, vrijgezel zijn en “schoonheid vertegenwoordigen”: de criteria voor de benoeming van kandidaten voor de verkiezing van Miss France “discriminerend”, aldus een van de feministen, die maandag haar toetreding tot de arbeidsrechtbank aankondigde, rekening houdend met dit is een “seksuele” competitie Arbeidswet geschonden.

De Women’s House Association, evenals drie vrouwen die beweerden te moeten stoppen met de competitie omdat ze niet voldeden aan de door de organisatoren gestelde criteria, besloten de populaire show die elk jaar wordt uitgezonden te “aanklagen”. In december door TF1.

In een persbericht zei de vereniging dat de maatregel, die werd ingediend bij de Bobigny Industrial Court, gericht is op de productiebedrijven Miss France en Endemol. De verzoekers beweren dat Endemol “vrouwen gebruikt om een ​​zeer winstgevend audiovisueel programma te creëren en tegelijkertijd de rechten van werknemers te schenden”.

>> Lees ook – ‘Miss France’ viel prud’hommes aan: de gespannen uitwisseling tussen de advocaat van de vereniging ‘Dare feminism’ en Apolline de Malherbe

Het staat vast dat de kandidaten voor de schoonheidskroon geen arbeidsovereenkomst tekenen met de organisatoren van de wedstrijd. Maar hun relatie met Endemol moet worden geanalyseerd als het verbinden van de werknemer met de werkgever, zegt de vereniging, die is gebaseerd op een gerechtelijke wet uit 2013 over de wedstrijd “Mister France”. Het arbeidsrecht verbiedt echter in het werk elke norm met betrekking tot “moraal, leeftijd, gezinssituatie of fysieke verschijning”, uitgelegd in RMC, Me Violaine De Filippis-Abate, ik pleit voor “My House of Feminism”.

Op uitnodiging van Apolline de Malherbe gaf de advocaat aan dat ze “voor de effectiviteit van onze rechten wilde strijden. De strijd van feministen in de twintigste eeuw maakte het mogelijk om rechten te vestigen die vandaag helaas niet effectief zijn. Ik denk aan professionele gelijkheid … We beslissen niet wat feministisch is of niet, we beslissen om de rechten van vrouwen af ​​te dwingen.”

Zo vragen aanvragers arbeidsrechtbanken om organisatoren van wedstrijden te gelasten dergelijke discriminerende clausules uit hun regels te verwijderen, zoals die welke roken in openbare plaatsen verbieden, of het dragen van tatoeages of zichtbare piercings.

READ  Jack Martin: De ontroerende woorden van zijn dochter Elise over haar alcoholische moeder die gebroken was door de scheiding

Miss France weigerde “onmiddellijk” te reageren op de actie.

Gezien de gebruikelijke lengte van de laatste, is het onwaarschijnlijk dat een beslissing zal worden genomen vóór de volgende wedstrijd, op 11 december in Caen, gaf mevrouw de Phillips Abate toe. Door de argumenten te bespreken die al jaren door veel activisten worden herhaald, wordt “Dare Feminist” toegeschreven aan de Miss France-wedstrijd “een negatief en nadelig effect op de hele samenleving”.

De Hoge Raad voor de gelijkheid van vrouwen en mannen (HCE), een adviesorgaan dat verantwoordelijk is voor het adviseren van de regering, noemde de Miss France-wedstrijd in 2019 in haar “Jaarverslag over de staat van seksisme in Frankrijk” in 2019 “verouderd”. Karikatuur.’ Hij had in het bijzonder de eis aan de kaak gesteld dat kandidaten celibatair, kinderloos en zelfs helemaal niet getrouwd moesten zijn.