Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom u een melding op uw mobiele telefoon kunt krijgen

De regering rolt een nieuw systeem uit om alle Fransen met een mobiele telefoon te waarschuwen in geval van nood.

Melding op volledig scherm vergezeld van een scherp geluid. Dit is het nieuwe toestel, FR-Alert genaamd, dat door de autoriteiten werd ingezet om elke Fransman met een smartphone te waarschuwen in geval van overmacht. In traditionele telefoons neemt de melding de vorm aan van een sms.

In de afgelopen paar uur hebben alle iPhone-gebruikers een verzoek ontvangen om “Spelerinstellingen bij te werken”, zodat hun mobiele telefoon deze waarschuwingen kan weergeven. Een onnodige stap op Android-smartphones, dat is al geconfigureerd Standaard.

Veel voordelen

verschillende experimenten uitgevoerd in Frankrijk de afgelopen maanden. opdrachten – Wat de bewoners soms verbaasde Bijvoorbeeld om bewoners te waarschuwen voor een lek van een petrochemische site. Volgens Gerald Darmanin kan FR-Alert vanaf eind juni in reële situaties worden ingezet.

Zoals uitgelegd door het ministerie van Binnenlandse Zaken, kunnen waarschuwingen betrekking hebben op verschillende soorten noodsituaties: natuurrampen, industriële, chemische of nucleaire ongevallen, ernstige ongevallen op de weg of zelfs terroristische aanslagen.

FR-Alert heeft het voordeel dat het zich op een specifieke doelgroep richt, zodat alleen de betrokken personen worden gewaarschuwd. De berichten zullen vooral worden gebruikt om de aard en de plaats van het gevaar vast te stellen en om te informeren over de te nemen maatregelen.

een ervaring "NL- LET OP" Gemaakt in Martigues
Het experiment “FR-Alert” werd uitgevoerd in Martigues © Facebook (City of Martigues)

Waarschuwingen worden gerouteerd met behulp van technologie genaamd “cellulaire proliferatie” Het hangt af van een speciaal kanaal. Het is dus niet waarschijnlijk dat meldingen langzamer gaan als het mobiele netwerk overbelast is, in tegenstelling tot eenvoudige sms. Tijdens de uitzending worden door de autoriteiten geen persoonsgegevens verzameld.

READ  Grote storing Xbox Live: afspelen van games en cloudgames beïnvloed (OPGELOST) | Xbox One

Meldingen verschijnen op alle 4G- of 5G-compatibele smartphones, ook als ze zijn ontgrendeld. Aan de andere kant zijn mobiele telefoons die zijn uitgeschakeld of in vliegtuigmodus nog steeds niet toegankelijk.

Europese obligaties

Bovenal maakt dit gebruik van het mobiele netwerk en de in smartphones ingebouwde functionaliteit het mogelijk een groot deel van de bevolking te bereiken, zonder dat een specifieke applicatie geïnstalleerd hoeft te worden. Een belangrijke troef is, na het mislukken van de applicatie genaamd SAIP, die na de aanslagen van 2015 door de overheid is gelanceerd en die slechts door een handvol Fransen is geïnstalleerd.

De app is ook bekritiseerd omdat hij niet effectief is. Tijdens de aanslag in Nice op 14 juli 2016 werd pas enkele uren na de tragedie alarm geslagen.

In tegenstelling tot wat de minister van Binnenlandse Zaken beweert, is het FR-Alert-systeem niet nieuw. Het wordt al vijftien jaar gebruikt in Japan, dertien jaar in Sri Lanka en tien jaar in de Verenigde Staten. Andere landen zoals Canada, Peru, Chili en Nieuw-Zeeland gebruiken het ook.

vanwege de hoge kosten (Enkele tientallen miljoenen euro’s), deze wijze van voortplanting Het is lang geleden afgewezen van Frankrijk. De komst van FR-Alert is het resultaat Uit de Europese richtlijn Het dateert uit 2018, wat vereist dat alle EU-landen deze technologie uiterlijk 21 juni 2022 gebruiken.

Na deze eerste publicatie heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken ervoor gezorgd dat er “later” ook een alarmsysteem op basis van sms-technologie komt, vooral voor de Fransen met een simpele 2G- of 3G-telefoon. De eerste massale sms-campagne werd geïsoleerd gehouden, toen de eerste opsluiting in maart 2020 werd aangekondigd.

READ  15-16 mei totale maansverduistering: wat u moet weten

Deze andere manier van distributie, die echter via het gebruikelijke mobiele netwerk gaat Enkele voordelen:. In tegenstelling tot “cell broadcast”-technologie, stellen sms-berichten autoriteiten in staat om statistieken te verkrijgen over het percentage berichten dat niet is geopend, en om statusbewakingsberichten naar de betrokken mensen te sturen, inclusief of ze het getroffen gebied in eerste instantie hebben verlaten.