Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom stijgen de temperaturen in Frankrijk en Europa sneller dan gemiddeld?

Waarom stijgen de temperaturen in Frankrijk en Europa sneller dan gemiddeld?

Op 22 april ondertekenden twee grote instituten, de Wereld Meteorologische Organisatie en het Europese Copernicus Observatorium, een persbericht waarin ze waarschuwden voor het belang van stijgende temperaturen op het oude continent. “De drie warmste jaren ooit in Europa vonden plaats sinds 2020Voordat we een laatste opmerking maken, kunnen we lezen: Het is het snelst opwarmende continent, met temperaturen die ongeveer tweemaal zo hoog zijn als het wereldgemiddelde. » Een publicatie die een fundamenteel aspect van de klimaatwetenschap belicht, dat nog belangrijker is geworden in een tijdperk van mensgerelateerde veranderingen: niet alle plaatsen op de planeet warmen op dezelfde manier op.

“Dit is een van de kenmerken van het aardsysteem, omdat klimaatveranderingen niet uniform zijn in de ruimte, met merkbare verschillen in temperaturen op de continenten en in regio’s nabij de Noordpool. Aurelien Ribes, Météo-France-onderzoeker bij het Nationaal Centrum voor Meteorologisch Onderzoek (CNRM, CNRS), vat het samen. Dit was het geval tijdens de laatste ijstijd, en dat is nu nog steeds het geval, met grote verschillen in de omvang van de door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde, afhankelijk van de regio. »

In haar zesde evaluatierapport identificeert het Intergouvernementeel Panel voor Klimaatverandering (IPCC) gebieden waar de temperatuur het snelst stijgt. Semi-aride gebieden, die op de middelste breedtegraden, zoals een groot deel van de Verenigde Staten en China, en de door de moesson getroffen gebieden van Zuid-Amerika in Brazilië, zien een toename van tweemaal het mondiale gemiddelde.

Lees de samenvatting (2023): Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Samenvattend rapport van het IPCC, “Een praktische gids voor het onschadelijk maken van de klimaattijdbom”

READ  Een "superimmuniteit" voor de vaccinator en de genezer

“Er wordt verwacht dat het noordpoolgebied op de koudste dagen de grootste temperatuurstijging zal zien, ongeveer drie keer zo snel als de opwarming van de aarde.”Terwijl de tropen minder snelle veranderingen ondergaan, koelen sommige gebieden af, bijvoorbeeld een deel van de Noord-Atlantische Oceaan, ten zuiden van Groenland, als gevolg van een langzamere verdamping van warmte, schrijven wetenschappers. Europa draagt ​​de dupe van deze realiteit. Volgens gegevens van Copernicus is de temperatuur sinds het pre-industriële tijdperk met 2,3°C opgewarmd, vergeleken met 1,2 tot 1,3°C voor het mondiale gemiddelde.

Hittegolven zijn intenser en frequenter

Deze nuances in de mondiale veranderingen hebben verschillende oorzaken. Het wordt al heel lang bestudeerd en polaire versterking, die zo belangrijk is in het Noordpoolgebied, wordt in wezen veroorzaakt door een positieve feedbacklus: smeltend ijs vermindert het albedo, dat wil zeggen het vermogen van de aarde om zonlicht te reflecteren. zon. De grotere opwarming in Europa is gedeeltelijk toe te schrijven aan deze afname van het albedo in de meeste noordelijke regio’s en in landen in Midden- en Oost-Europa met een lagere sneeuwbedekking.

Je hebt nog 63,56% van dit artikel te lezen. De rest is gereserveerd voor abonnees.