Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom is een enkele dosis van het Covid-19-vaccin niet voldoende?

Wetenschappers van Stanford University hebben uitgelegd waarom de tweede dosis van het Covid-vaccin zo belangrijk is. De laatste stimuleert immuunactoren die de eerste dosis alleen niet wakker maken.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Hoe werkt het boodschapper-RNA-vaccin?
Pfizer en Moderna kozen deze geavanceerde technologie om hun Covid-19-vaccin in recordtijd te ontwerpen. Deze video presenteert in drie minuten alles wat u moet weten over RNA-messengervaccins!

Pfizer, Moderna en AstraZenecaDe drie meest gebruikte vaccins in Frankrijk vereisen twee doses om maximale werkzaamheid te bereiken. Tussen de eerste injectie en de boosterinjectie zitten enkele weken, een afspraak die u in geen geval mag missen of uitstellen. Onderzoek uitgevoerd door Bali Bolendran, hoogleraar immunologie aan de Stanford University, en zijn team, leggen uit waarom.

Bieden optimale efficiëntie

De eerste reden, die al bekend was vóór het werk van Harvard-wetenschappers, is dat na de eerste dosis SerumDe bescherming die je geeft is niet perfect. Vooral bij het tegenkomen van een deltavariabele. de antilichaam specifieke vergelijkingen SARS-CoV-2 Ze verschijnen, maar ze zijn niet veel en duurzaam genoeg. Bovendien gaat vaccinimmuniteit niet alleen over: neutraliserende antilichamen. Als hun rol – om te voorkomen dat virussen de gastheercel binnendringen – essentieel is, spelen andere actoren van immuniteit een rol, zoals: lymfocytenOf cytokinen of zelfs aangeboren immuuncellen.

Dit is het aspect dat Bali Bolendran en zijn team hebben benadrukt. Hun experimenten toonden aan dat de tweede dosis van het vaccin verschillende cellen activeert die nog inactief zijn na de eerste dosis, en in combinatie met neutraliserende antilichamen, de maximale werkzaamheid van het geneesmiddel bereikt. Vaccins.

Motiveer alle spelers in immuniteit

« De antistoffen zijn eenvoudig te meten. maar de immuunsysteem Veel ingewikkelder dan dat. Antilichamen alleen vertegenwoordigen hun complexiteit en potentiële beschermingsbereik niet volledig. “,” Legt Bali Bolendran . uit. Door de sera van 56 gevaccineerde vrijwilligers te bestuderen PfizerHet Bali Pulentran-team merkte het op De tweede dosis van het vaccin Verhoogt de hoeveelheid neutraliserende antilichamen en verhoogt het aantal T-lymfocytenCD4 WatCD8 Specifiek voor SARS-CoV-2. Niets nieuws hier, maar wetenschappers hebben nog een onverwachte observatie gedaan.

READ  Argentijnse wetenschappers zeggen dat Sputnik V een hogere bescherming garandeert tegen de deltavariant

Na de tweede dosis is er een subpopulatie van eenhoorns, meestal zeldzame aangeboren immuuncellen, vermenigvuldigen zich in grote hoeveelheden. Deze speciale monocyten worden inflammatoire monocyten (CD.) genoemd.4+ CD16+), vormden ongeveer 0,01% van de immuunbloedcellen vóór de tweede dosis. Na de laatste vertegenwoordigt het 1%, dat wil zeggen een toename van 100 werknemers. De proliferatie van deze cellen gaat gepaard met een toename van de concentraties vanAntivirus, een cytokine dat een groep genen stimuleert, ISG’s genaamd, die antivirale activiteit hebben.

« De tweede dosis heeft krachtige gunstige effecten die die van de eerste dosis ver overtreffen. Het stimuleerde verhoogde antilichaamniveaus, een enorme T-celrespons die afwezig was na de eerste injectie alleen, en verbeterde de aangeboren immuunrespons aanzienlijk. ’”, besluit Bali Bolendran.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?