Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het geheim van deze plant om meer dan 1000 jaar in een droge omgeving te leven

Welwitschia kan 2000 jaar leven in een barre omgeving, terwijl hij vier meter hoog wordt. Wetenschappers vinden verklaringen voor deze flexibiliteit in het genoom van de plant.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Interview: Zeldzame planten uit de exotische tuin van Monaco
De exotische tuin van Monaco is een van de oudste tot nu toe. Van de meer dan 3000 verschillende soorten zijn sommige exemplaren zeldzaam. Futura-Sciences interviewde Jean-Marie Solichon, tuinmanager, om ons meer te vertellen over deze vetplanten.

in een Namibische woestijn, die op sommige plaatsen minder ontvangen 5 cm jaarlijkse neerslag, een plant is ondanks alles zeer langlevend: wieluchia. De leeftijd van sommige vertegenwoordigers van de soort, die alleen in Zuid-Afrika te vinden is, varieert van 1000 tot 2000 jaar, wat behoorlijk indrukwekkend is.

Willowicia Mirabilis Hij is letterlijk uniek: hij is de enige vertegenwoordiger van een familie Welwitschiacées. Het komt in de vorm van een korte, dikke stengel waaruit twee enkele bladeren groeien die in vele segmenten zijn gesneden en een hoogte van 4 meter kunnen bereiken. Zijn hele leven blijft hij groeien: het uiteinde van het blad sterft af, nieuwe cellen Zo kan het worden geproduceerd en blijft het groeien.

Het Willowicia-genoom: een lange geschiedenis

De auteurs van het onderzoek werden op 12 juli gepubliceerd in: Verbindingen met de natuur Hij wilde de details beter begrijpen Genetica Wat verklaart de levensduur en de standvastigheid uit de fabriek.

READ  Mediterrane aflevering van dit weekend: wat te verwachten?

Twee grote evenementen genoom :

  • De eerste vond plaats 86 miljoen jaar geleden, in een tijd dat de droogtes heviger werden en droogte strekte zich uit in het gebied. Omdat Spanning De extremen waar de plant onder lijdt, veroorzaakt door een fout tijdens de celdeling Volledige duplicatie van het genoom. Zo heeft de laatste zijn functies verdubbeld. Daarentegen vraagt ​​een grotere hoeveelheid genetisch materiaal meer inspanning van de plant. Bijvoorbeeld een activiteit als DNA-replicatie kost veelenergie De hoeveelheid te herhalen informatie wordt verdubbeld.
  • De andere gebeurtenis was een explosie van activiteit Inverse transposons 1 tot 2 miljoen jaar geleden, waarschijnlijk ook door hittestress. Gelukkig, epigenetische veranderingen Bij Welwitschia worden deze ongewenste transposons via een proces tot zwijgen gebracht methylering Van’adn.

De combinatie van deze verstoringen maakte het wieluchia-genoom uiterst efficiënt en “goedkoop”, waardoor het een uitzonderlijke plant is. In een wereld die steeds heter wordt, inspireert kennis van de genetische eigenschappen ervan onderzoekers om robuustere gewassen te creëren die minder water verbruiken.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?