Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom houden autoriteiten Nouvelle-Aquitaine nauwlettend in de gaten?

afwijking – De verspreiding van de epidemie in de regio baart de gezondheidsautoriteiten zorgen. Een groep van ongeveer vijftig gevallen van Indiase variant is ook in de gebieden geïdentificeerd.

Terwijl de temperaturen rond de 27°C liggen, verwarmt de zon de gelukkige inwoners van Aquitaine die op het terras zitten, Covid-19 komt de achterstand inlopen in dit gebied dat tot dan toe niet als een van de gezondste werd beschouwd. problemen. “Waarschuwingsborden verschijnen in bepaalde gebiedenEn de De bezorgdheid van Gabriel Attal over de terugkeer van het kabinet, woensdag 2 juni. Deze ongunstige ontwikkeling is vooral merkbaar in de Pyreneeën-Atlantische Oceaan”Het infectiepercentage nam in één week met ongeveer 80% toe. een paar dagen later, blok Indiase variant Het werd gespot in de naburige provincie Landes, die ook een epidemisch herstel doormaakt.

ook om te zien – Covid-19: “Er verschijnen waarschuwingsborden in bepaalde gebieden”, waarschuwt Gabriel Attal

«Er gebeurt iets“.voor Benoit Elbode, General Manager van ARS Nouvelle-Aquitaine, de incidentie op regionaal niveau”lager dan in voorgaande weken.” Tegen 20-30% medio mei, is het deze week slechts 5,8% gedaald of gestegen in de Gers, Landes en Pyrénées-Atlantiques. Deze laatste provincies zijn het zwaarst getroffen in de regio door de recente hervatting van de epidemie. In één week tijd nam het aantal gevallen toe met respectievelijk 13%, 19% en 34%. Het positiviteitspercentage volgt ook dezelfde opwaartse curve.

De evolutie van het infectiepercentage in Frankrijk binnen 7 dagen. CovidTracker

«We verwijten de gekke stijging niet, verder is er geen effect op de ziekenhuisopname, die neemt nog steeds af”, vervolgt de algemeen directeur van ARS Nouvelle-Aquitaine. “Onze regionale invloed (60 nieuwe vervuiling per 100.000 inwoners) Altijd lager dan het landelijk gemiddelde (84 per 100.000), Maar het is de dynamiek die onze vragen oproept.»

READ  Ile-de-France keert voor het eerst sinds begin maart terug onder de drempel van 1.000 patiënten op de intensive care

Minder versterkt maar versterkt gebied

Ondanks de hoge vaccinatiegraad – 43% van de bevolking van de regio kreeg de eerste dosis, waardoor Nouvelle-Aquitaine het op een na grootste dekkingsgebied is na Corsica – lijkt de circulatie van het virus te hervatten. Hoe leggen we het uit?

Volgens Benoit Elbody is het gebied, dat al zo lang wordt gered, minder goed immuun. “In de huidige context, en gezien het feit dat de regio het heeft overleefd, is deze vandaag kwetsbaarder, Analyseren. En met de desintegratie… […] Het was te verwachten, je zou verwachten.“Toen ze eenmaal uit de inperkingsmaatregelen waren gekomen, hebben jongeren, vooral de getroffenen, volgens Laurent Fillol, een epidemioloog in de Franse volksgezondheid, al hun sociale relaties en deelname aan de verspreiding van het virus hervat. Bovendien hebben ze, in tegenstelling tot ouderen, zijn niet ingeënt en hebben daardoor minder antilichaampjes en vatbaarder voor infecties.

ook om te zien Het Indiase alternatief: zijn we streng genoeg?

India’s alternatieve ontwikkeling India

Het uiterlijk van de Indiase variant helpt daar niet bij. In een week tijd werden ongeveer vijftig gevallen ontdekt in Land. geïnstalleerd of “geschatte“Misschien kun je dat zijn”gegroepeerd in ongeveer vijftien bronnen van vervuiling‘Vooral de familie’, legt ARS uit.Volgens de resultaten van onderzoeken die nog gaande zijn om gegevens te verzenden en besmettingsketens op te sporenEr is nog een klein bestaan ​​op aarde, deltaboom, Volgens de nieuwe naam gegeven door de Wereldgezondheidsorganisatie, werd gespot in een familie van het DAX-conglomeraat zonder connectie met India of Groot-Brittannië. Echter, in tegenstelling tot het Verenigd Koninkrijk, waar de Indiase afkomst nu de meerderheid is, “Er is op dit moment geen grote zorg‘, gewaardeerd door Olivier Veran.

READ  weervoorspelling. Na hevige wind, stortregens en onweersbuien die maandag worden verwacht in Cote D'or?
Aantal gedetecteerde variabelen in nieuwe gevallen van vervuiling in het land. CovidTracker

Bovendien is het aantal patiënten in ziekenhuizen in de regio de afgelopen dagen talrijker geweest. Maar het is nog te vroeg om te zeggen dat de toegenomen virulentie van de epidemie verband houdt met de opkomst van de cluster.

In Landes zijn mensen met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis. CovidTracker

Als deze verschijning de lokale gezondheidsautoriteiten zorgen baart, wilde de minister van Volksgezondheid, op zondag 6 juni ondervraagd op BFMTV, gerustgesteld worden. “We registreren geen verspreiding van deze variant in de gemeenschap, er is geen uitbreiding van de epidemie, maar er zijn clusters, zoals in territoria, met overdrachten binnen het gezin.Om deze reservoirs van nieuwe verontreinigende stoffen in te dammen, benadrukte Olivier Veran “achtervolging” tegen de laatste”,Echt onderzoekswerk gedaan door onderzoekers“, Wie is de “Ga de vervuilingsketens op‘, zoals het gebeurde in Bordeaux, Na het ontdekken van een verscheidenheid aan nieuwe soorten in het Bacalan-gebied. Daarom werd op de afdeling uitgebreide screening en sequencing georganiseerd om de gezondheidstoestand zoveel mogelijk te beoordelen en te monitoren.

De Indiase variant roept niet alleen de angst op voor verhoogde besmetting, maar ook voor gevallen van herinfectie na vaccinatie, zoals momenteel wordt waargenomen. via het kanaal. Britse studieresultaten De werkzaamheid van vaccins, vooral in het geval van AstraZeneca, werd weinig beïnvloed door deze mutatie, 40% besmettelijker, zegt de Britse minister van Volksgezondheid. Een angst die werkelijkheid kan worden als deze zich verder verspreidt in het zuidwesten van Frankrijk, waar 17,9% van de bevolking is ingeënt met AstraZeneca. De rest werd geënt met 71,6% met Pfizer-BioNTech en 9,1% met Moderna.

READ  Er worden PCR-assays ontwikkeld om lastige mutaties beter te kunnen identificeren

De ARS roept daarom de bevolking op om bijzonder waakzaam te zijn en niet te snel gebaren van barrière los te laten, met het risico een vierde golf te zien, gevoed door de Indiase versie, die in de herfst door Frankrijk trekt. Andere afdelingen, zoals de Pyrenees Orientalis, zagen het aantal nieuwe besmettingen in één week tijd met 40% toenemen. Zuid-Corsica, dat wordt beschouwd als de vaccinatiekampioen in Frankrijk, heeft een toename van het aantal gevallen met 50% geregistreerd. Epidemiologische ontwikkelingen gevolgd door met name gezondheidsautoriteiten.