Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom heeft Apple gisteren de 32-inch iMac niet geïntroduceerd?

Waarom heeft Apple gisteren de 32-inch iMac niet geïntroduceerd?

De geruchten deden de ronde over twee nieuwe iMacs, het instapmodel 24 inch en de high-end 32 inch versie. Tijdens het speciale evenement van gisteren heeft Apple het zelfs geïntroduceerd De nieuwe 24-inch iMacMaar we hebben nog nooit gehoord van het grote model dat erbij komt kijken. Geen paniek, de 32-inch iMac wordt verwacht in de komende maanden, en er is een goede reden om deze lancering in twee stappen te rechtvaardigen.

Apple Afbeeldingen.

De 24-inch iMac is gebaseerd op de interne Apple M1-chip, net als de Apple Silicon Macs die afgelopen najaar werden gelanceerd. In feite lijkt de nieuwe alles-in-één computer van Apple sterk op de Mac mini, MacBook Air of MacBook Pro die een paar maanden geleden is uitgebracht. De overeenkomsten houden niet op met de naam van het systeem op de chip die de processor, grafische chip, RAM en alle andere componenten die nodig zijn om een ​​computer goed te laten functioneren, integreert.

Zelfs het moederbord, dat al deze componenten bevat, lijkt uit de MacBook Pro M1 te zijn gekomen, met twee kleine ventilatoren aan de zijkant voor verborgen koeling. Apple heeft niet geprobeerd het wiel voor de iMac opnieuw uit te vinden, wat kan worden samengevat door te zeggen dat het het moederbord van de MacBook Pro is dat op een 24-inch bord zit. Het is iets ingewikkelder dan dat, maar het is belangrijk op te merken hoe vergelijkbaar alle Mac M1’s zijn.

Het moederbord van de nieuwe iMac is zo klein dat Apple het helemaal naar de “kin” onderaan het scherm heeft weten te verplaatsen (trefwoord capture).

Net als die in de herfst, heeft de nieuwe 24-inch iMac dezelfde technische beperkingen: op zijn best 16 GB RAM en 2 TB opslag, maximaal twee beheerde schermen (een intern en een extern) en alleen twee Thunderbolt-uitgangen Het laatste punt is om te begrijpen waarom de nieuwe computer vier USB-C-aansluitingen heeft (behalve voor instapmodellen), maar slechts twee Thunderbolts. Dit is niet de gierigheid van Apple, het is een beperking van de Apple M1.

READ  "Het is de eerste keer dat we zoiets zien."

Het verklaart ook waarom de 24-inch iMac pas gisteren werd geïntroduceerd. Apple koos ervoor om van dit model de primaire iMac te maken, aangezien de iPhone 12 de primaire iPhone is, die compatibel zou moeten zijn met de meeste toepassingen. Het geruchten 32-inch model zou de “iMac Pro” kunnen worden genoemd, maar fysiek zou het toch niet groter zijn. We kunnen een krachtigere en completere pc verwachten, die meer RAM ondersteunt, meer poorten biedt en meer externe beeldschermen aankan.

Aan de achterkant van de 24-inch iMac bevinden zich eigenlijk vier USB-C-poorten, maar slechts twee Thunderbolt 3-poorten, te herkennen aan hun logo (foto van Apple).

Net als de grotere iPad Pro kunnen we ook op de grote iMac een ander scherm verwachten. Apple zou een 6K-bord moeten kiezen om dezelfde pixeldichtheid over het hele spectrum te behouden, maar het scherm zal waarschijnlijk profiteren van enkele vorderingen in Pro Display XDR of de miniatuur-LED-technologie die op de grotere tablet wordt gebruikt. Het zou een goede manier zijn om een ​​beter onderscheid te maken tussen de twee modellen, ook al zou de fabrikant ongetwijfeld proberen zijn professionele monitor niet te veel uit elkaar te halen.

Om al deze redenen zal de 32-inch iMac geen genoegen nemen met de Apple M1, maar moeten profiteren van de volgende chip van Apple, of een krachtigere versie ervan. Of het nu de Apple M2 of de Apple M1X is, de conclusie blijft hetzelfde: deze variant is nog niet beschikbaar en zou over enkele maanden moeten zijn. Aangenomen wordt dat de fabrikant zich richt op een herfstrelease van dit nieuwe on-chip-systeem dat ook zou moeten worden gebruikt in de toekomstige 16-inch Apple Silicon MacBook Pro.

READ  Hier zijn de 10 beste weekenddeals op Amazon, Cdiscount en Fnac...

Als je vindt dat de iMac die gisteren is geïntroduceerd te klein of onvolledig genoeg is, wacht dan even: Apple heeft zijn hele nieuwe reeks iMacs niet geïntroduceerd.