Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom de Dynamic Island-kloon van iPhone 14 Pro hoofdpijn is voor Android-makers

Waarom de Dynamic Island-kloon van iPhone 14 Pro hoofdpijn is voor Android-makers

Bij de iPhone 14 Pro gebruikt Apple een gaatje in het scherm in plaats van een ‘notch’. Om ons een pil te laten slikken, hebben ze Dynamic Island ontwikkeld. Het duurde niet lang voordat de functie naar Android werd gekopieerd.

Apple’s krachttoer, op iPhone 14 Prohet is echt dynamisch eiland. Als je het nog niet hebt gevolgd appel conferentie, vatten we een van de grootste veranderingen samen: de inkeping is vervangen door een kraal. En om ons aan de pil te krijgen, heeft Apple het concept van ” dynamisch eiland Of het dynamische eiland. Over deze pil heb je contextuele informatie op basis van de applicatie die je gebruikt of gegevens over meldingen van andere applicaties.

Al een Android-versie

Het is duidelijk dat het kopiëren van de nieuwe functie van Apple niet lang duurde.

Xiaomi MIUI dynamisch eiland
Dynamic Island-versie op Xiaomi MIUI

Een externe ontwikkelaar heeft een extensie ontworpen voor Xiaomi Themes. In de MIUI-themabibliotheek (een MIUI-thema genaamd Grumpy UI) kunnen we dus een Dynamic Island-melding vinden die ook kan worden vergroot, zodat je een heel bericht kunt lezen of het afspelen van muziek in een grotere pop-up kunt regelen.

Dynamische eilandstijlmeldingen / Nu aan het spelen op Xiaomi MIUI. Mi Theme-ontwikkelaars hebben nog nooit teleurgesteld pic.twitter.com/ImHmbkRZnb

– Vaibhav Jain (@vvaiibhav) 11 september 2022

Het geheel werkt echter zeer beperkt. Vanzelfsprekend wordt nu al verwacht dat de aanpak van Apple ook veel potentie heeft op Android. In dit geval is transcriptie echter niet gelijk.

Het kopiëren van het dynamische eiland zal moeilijk zijn

Op de iPhone 14 Pro heeft Apple de notificaties en de statusbalk geüpgraded, dankzij een dynamische notificatie die zowel app- als contextafhankelijk is. Met Dynamic Island heeft Apple fysieke beperkingen tot een kracht gemaakt.

READ  Keanu Reeves keert opnieuw terug naar zijn reputatie met dit geweldige werk

Mededelingen

Kijkend naar enkele demo’s, Inclusief Nomirama, merken we op dat het gebruik erg organisch is, en we beseffen niet langer dat er een dode zone is zonder pixels. Zozeer zelfs dat Apple ervoor heeft gezorgd dat deze dode zone daadwerkelijk interageert met aanraking om de aanraakinteractie met de interface goed te beheren. Deze meldingenIn bewegingHet is een native onderdeel van het systeem, rechtstreeks geïntegreerd in de ontwikkelingskit die door externe ontwikkelaars wordt gebruikt. Het heeft ongetwijfeld betrekking op andere belangrijke elementen van de Apple Watch, bijvoorbeeld.

Klein zicht op het dynamische eiland dat de inkeping vervangt. #AppleEvent pic.twitter.com/NZV412H8qy

– Nomirama (Nomirama) 7 september 2022

Het is een werk voor het product als geheel, omdat het rekening houdt met de hardware, de software, dankzij de beweging en een beetje magie. Dat verklaart waarom het kopiëren van Dynamic Island niet zo eenvoudig zou zijn. Als de aanpak van Apple wordt aangepast door makers van Android-apparaten, hopen we dat dit tot een positieve ontwikkeling zal leiden. Dit zal waarschijnlijk dienovereenkomstig door Google voor Android-ontwikkeling gaan.


Om ons te volgen, nodigen we je uit om: Download onze Android- en iOS-app. U kunt onze artikelen en bestanden lezen en de nieuwste video’s bekijken op YouTube.