Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarneming van waterdamp in de atmosfeer van Ganymedes, de grootste maan in het zonnestelsel

De detectie van waterdamp in de atmosfeer van Ganymedes, gebaseerd op waarnemingen door Hubble in 1998, 2010 en 2018, vergroot de aantrekkingskracht van deze maan. Deze maan, die vanaf 2029 nauwkeurig zal worden bestudeerd door ESA’s Juice-sonde, zal in vloeibare toestand heersen over een oceaan van zout water. Dit laatste kan leiden tot het ontstaan ​​van een levensvorm!

Voor de eerste keer, Astronomie wetenschappers Ontdek waterdamp inAtmosfeer Ganymedes, een van de vier manen van Jupiter in Galilea. Deze ontdekking versterkt de interesse hiervoor maan Wat we vandaag weten is: Het is de thuisbasis van een oceaan van vloeibaar zout water, ingeklemd tussen twee ijslagen op een diepte van meer dan 160 kilometer onder het oppervlak. Zoals in Europa en Callisto, nog twee manen van Jupiter.

Deze ontdekking is te danken aan een team van astronomen onder toezicht van: Lorenz Ruth voor jou KTH Koninklijk Instituut voor Technologie Uit Stockholm, Zweden, die oude gegevens opgraven uitHubble Om aantekeningen te maken Juno’s missieDeze geweldige ontdekking. In feite, zoals benadrukt Persbericht van ESA en NASA, « Waar water is, kan leven zijn zoals wij het kennen Als deze voorwaarde echter noodzakelijk is voor het bestaan ​​van een vorm van leven, hoe eenvoudig ook, is het duidelijk niet voldoende. Je hebt ook een bron van energie en essentiële elementen nodig ( Koolstof meerderheid ‘waterstof Oplossen ‘azot N, ikZuurstof ondergeschikt fosfor- P en lucifers S) gegroepeerd onder de afkorting CHNOPS.

Onbewerkte gegevens verkeerd geïnterpreteerd

Door de spectra van het Hubble Stis-instrument te vergelijken inultraviolet In 1998 en 2010, met verdere waarnemingen in 2018 met behulp van het COS-instrument om de hoeveelheid atomaire zuurstof in de atmosfeer van Ganymedes te meten, realiseerden astronomen zich dat de oorspronkelijke gegevens verkeerd waren geïnterpreteerd. Hoewel werd aangenomen dat er vanaf 1998 waarnemingen zijn dat er atomaire zuurstof in de atmosfeer is Ganymedes, kwamen astronomen tot de conclusie dat er uiteindelijk niet veel, in tegenstelling tot moleculaire zuurstof, in de atmosfeer van Ganymedes werd gevonden.

READ  Lil Uzi Vert wil een planeet kopen

Om deze ontdekking te verklaren, merkte het team van Lorenz Luth op dat de oppervlaktetemperatuur van Ganymedes sterk varieert gedurende de dag, en rond het middaguur, in de buurt vanevenaar, kan heet genoeg worden om kleine hoeveelheden ervan af te geven aan het oppervlak van het ijs moleculen uit water. In feite zijn de waargenomen verschillen tussen de UV-beelden, verkregen op verschillende tijdstippen (van 1998, 2010 en 2018) direct gerelateerd aan waar water naar verwachting zal zijn in de maanatmosfeer. ” In eerste instantie alleen O2 is geobserveerdLorenz Roth legde het uit. Dit gebeurt wanneer geladen deeltjes het oppervlak van het ijs eroderen. De waterdamp die we nu hebben gemeten, is afkomstig van ijssublimatie veroorzaakt door thermische damplekkage van H2Hete ijzige gebieden. »

Men denkt dat de manen van Jupiter de thuisbasis zijn van diepe habitats

Deze ontdekking verhoogt de aantrekkelijkheid missie sap De European Space Agency, wiens missie het met name is om Ganymedes in de gaten te houden. Gelanceerd in 2022, SAP Het zal Jupiter in 2029 bereiken. Het zal minstens drie jaar werken om Jupiter te observeren en diepgaande studies uit te voeren van drie van zijn grootste bevroren manen (Europa, Ganymedes en Callisto) waarvan nu bekend is dat ze de binnenste oceanen herbergen. ” Het sap zal van het grootste belang zijn bij het bepalen van de bewoonbaarheid van planeten met mogelijk oceanen buiten de onze. “, bevestigt Gunther Hasinger, directeur van wetenschappelijke programma’s bij de European Space Agency. Als de planning verloopt zoals gepland, zal de missie naar verwachting eindigen in juni 2033.

READ  3,4 miljard jaar overblijfselen van leven

Als gevolg hiervan kunnen de teamresultaten van Lorenz Roth ” Sapteams voorzien van nauwkeurige informatie die kan worden gebruikt om monitoringplannen te verbeteren om het sapgebruik te verbeteren ».

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?