Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze ontdekking bevestigt nogmaals de verbazingwekkende vooruitgang van Einstein in zijn tijd

Voor het eerst hebben astronomen de achterkant van een zwart gat kunnen zien, waarmee ze bewijzen dat Albert Einstein inderdaad gelijk had, meer dan een eeuw later.

Einsteins algemene relativiteitstheorie

de telegraaf Meld dat een internationaal team van onderzoekers voor het eerst geslaagd in We zien de achterkant van een superzwaar zwart gat op 800 miljoen lichtjaar van onze planeet. Zo konden ze de theorie van Albert Einstein over het gedrag van deze mysterieuze hemellichamen bewijzen.

Gebruik deze onderzoekers Extreem krachtige röntgentelescopen Om dit zwarte gat in het centrum van een ver sterrenstelsel te bestuderen. Deze astronomen observeerden de gebruikelijke kenmerken van een zwart gat, maar ze zagen ook licht, in de vorm van röntgenstralen, uitgezonden vanaf de andere kant van een zwart gat.

ter informatie, Zwarte gaten worden geboren wanneer een massieve ster explodeert tot een supernova en vervolgens op zichzelf instort. Dan wordt het gevormd massa van onbegrijpelijke dichtheid, alles in de buurt vegen. Het zou dus logischerwijs onmogelijk moeten zijn om het licht achter het zwarte gat te zien.

Echter, de tEinsteins algemene relativiteitstheorie voorspeld in 1915 De aantrekkingskracht van zwarte gaten kan zo duidelijk zijn dat ze de structuur van de ruimte vervormen, magnetische velden verdraaien en licht afbuigen.

Dienovereenkomstig, deHet werk van Einstein bevestigde dat het mogelijk is om lichtgolven te zien uitgeworpen vanaf de andere kant van het zwarte gat, als gevolg van vervorming van magnetische velden, Dan werkt het als een spiegel.

Experts hebben de theorie geaccepteerd, maar hebben het fenomeen nog niet direct kunnen observeren. Maar dankzij moderne telescopen en de ontwikkeling van zeer gevoelige instrumenten is dit nu mogelijk.

READ  Roborock H7 vacuümstokkentest: hij heeft meer dan één truc achter de hand

Kapitaal Ontdekking

Dan Wilkins, astrofysicus aan de Stanford University, en bestudeerde de mechanica van de vernietiging van atomen en elektronen door een zwart gat, evenals de resulterende röntgenstralen.

Toen hij naar de gegevens keek, zag hij wat hij verwachtte, namelijk röntgenstralen die rechtstreeks vanuit de kern van het zwarte gat naar de aarde werden uitgezonden. maïs Merkte ook onverwachte echo’s op na een korte tijd. Het waren röntgenstralen die in de tegenovergestelde richting van die van de aarde werden geprojecteerd, maar werden weerkaatst door het magnetische veld van het zwarte gat.

Deze ontdekking werd gepubliceerd in natuur, bewijst nogmaals dat Einstein gelijk had en ondersteunt de algemene relativiteitstheorie. de Professor Roger Blandford van Stanford University, co-auteur van het onderzoek, zei:

Vijftig jaar geleden, toen astrofysici begonnen te speculeren over het gedrag van een magnetisch veld in de buurt van een zwart gat, hadden ze geen idee dat we op een dag de technologieën zouden hebben om het direct te observeren en Einsteins algemene relativiteitstheorie aan het werk te zien.

De taak om deze hemellichamen te karakteriseren en te begrijpen gaat door en zal verdere observaties vereisen. Een deel van deze toekomst zal zijn: Het röntgenobservatorium van de European Space Agency, Athene (Advanced High Energy Astrofysica Telescope). Als lid van het laboratorium van Steve Allen, hoogleraar natuurkunde aan Stanford University en deeltjesfysica en astrofysica aan SLAC, is Wilkins betrokken bij de ontwikkeling van een deel van de breedveld imaging detector voor Athene. Wilkins zei:

De spiegel is veel groter dan we ooit op een röntgentelescoop hebben gehad en stelt ons in staat om beelden met een hoge resolutie te maken met veel kortere observatietijden. Dus het beeld dat we nu uit de gegevens gaan krijgen, zal veel duidelijker worden met deze nieuwe observatoria.

READ  Is Google Chrome de slechtste webbrowser?