Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarden die gevolgd moeten worden in Parijs en Europa

Inge volgt op de beurs van Parijs

Inge volgt op de beurs van Parijs

PARIJS (Reuters) – Waarden die dinsdag worden gevolgd op de beurs van Parijs en in Europa:

* DANONE rapporteerde dinsdag een daling van 3,3% in vergelijkbare verkopen (consensus -3,7%) in het eerste kwartaal als gevolg van de epidemie, maar bevestigde dat het ernaar streeft om in het tweede kwartaal terug te keren naar groei van zijn activiteit en naar “winstgevend” groei in de tweede helft.

* ATOS bevestigde dinsdag zijn doelstellingen voor 2021 ondanks dalende verkopen in het eerste kwartaal en kondigde drie acquisities aan.

* AIR FRANCE-KLM heeft maandag aangekondigd dat het met succes zijn kapitaal heeft verhoogd tot € 1,036 miljard na volledige uitoefening van de verlengingsclausule.

* VIVENDI MEDIASET – De Italiaanse justitie heeft Vivendi maandag veroordeeld tot betaling van 1,7 miljoen euro aan schadevergoeding aan Mediaset – een bedrag dat ver onder de verwachtingen ligt – in een zaak die voortvloeit uit een overeenkomst die op betaaltelevisie werd miskraam, verschijnt een gerechtelijk document in Milaan.

* Maandag kondigde ENGIE aan dat het een overeenkomst heeft getekend om zijn belang van 60,5% in ENGIE EPS te verkopen aan het Taiwanese TCC. De transactie zal de netto financiële schuld van ENGIE met ongeveer € 165 miljoen verminderen en een meerwaarde van ongeveer € 80 miljoen genereren.

* BMW – De winst van de Duitse fabrikant herstelde zich sterker dan verwacht in het eerste kwartaal in vergelijking met de eerste drie maanden van 2020, die werd gekenmerkt door het begin van de Coronavirus-crisis, hoge verkoopprijzen en een sterke vraag in China, waardoor resultaten worden versterkt.

READ  Het management is niet bang voor spot

* Rio Tinto kondigde dinsdag een daling aan in zijn driemaandelijkse ijzerertsproductie, slecht weer en een tekort aan mankracht, waardoor mijnbouw en havenactiviteiten in West-Australië werden verstoord.

* Credit Suisse kondigde maandag het vertrek aan van de twee hoofden van “prime brokerage”, een makelaarsdienst die zich toelegt op hedgefondsen, in de nasleep van de ramp met Archegos Capital.

* MERCIALYS maandag kondigde huurinkomsten aan van 42,6 miljoen euro voor het eerste kwartaal, een daling van 9,7% in vergelijking met de eerste drie maanden van 2020, en zal tijdens de algemene vergadering van 22 april een dividend van 0,43 euro per aandeel voorstellen. Kepler Choufro bezuinigde op zijn aanbeveling “behouden” versus “kopen”.

(Patrick Vignal en Letitia Volga, onder redactie van Jean-Michel Bello)