Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waar of niet waar.  Heeft het laboratorium van Pfizer zojuist ernstige bijwerkingen van zijn COVID-19-vaccin onthuld?

Waar of niet waar. Heeft het laboratorium van Pfizer zojuist ernstige bijwerkingen van zijn COVID-19-vaccin onthuld?

Terwijl de jaarlijkse vaccinatiecampagne tegen Covid-19 begint, beweert een internetgebruiker dat Pfizer zojuist heeft toegegeven dat het Covid-vaccin myocarditis veroorzaakt. hoe zit het met ? Onderzoek de ware of valse cel.

Op sociale netwerken beweert een voormalig lid van de Gele Hesjes belangrijke informatie te hebben ontdekt. Volgens hem heeft het farmaceutische laboratorium Pfizer zojuist toegegeven dat het anti-Covid-vaccin myocarditis veroorzaakt. Dit is een ontsteking van de hartspier die kan leiden tot ziekenhuisopname.

Deze woorden werden ook overgebracht door de politicus Florian Filippo Op Twitter wie schrijft Dat “Pfizer Het morsen van de bonen verhoogt het risico op myocarditis.

Dus waar of niet waar? Dit is niet waar, aangezien er geen “openbaring” van Pfizer is.

Bijwerkingen zijn al langer bekend

Pfizer lanceerde een persbericht Afgelopen september kunnen we lezen: “Vaccins mRNA Tegen Covid-19 (…) Hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van myocarditis.

Maar deze bijwerkingen zijn al lang geleden door Pfizer gemeld. In een ander persbericht Het werd uitgezonden op 19 november 2021Hij schreef al: “Bijwerkingen die bij het vaccin zijn gemeld, zijn onder meer: (…) Myocarditis.” Hetzelfde erin Dit persberichtgedateerd januari 2022. De informatie is dus niet nieuw.

Als deze bijwerkingen altijd worden vermeld, komt dat omdat het in de Verenigde Staten noodzakelijk is om veiligheidsgegevens op te nemen in persberichten, net zoals dat het geval is in bijsluiters van geneesmiddelen.

Zeer zeldzame gevallen van myocarditis

In Frankrijk worden de bijwerkingen van Covid-19-vaccins nauwlettend in de gaten gehouden door de gezondheidsautoriteiten. naar’ANSM Nationaal Agentschap voor de Veiligheid van Geneesmiddelen Duidt op “Zeer zeldzame gevallen van myocarditis (…) Het is gerapporteerd “vooral onder jongeren.

READ  Wanneer de oceaantemperatuur het veranderende klimaat weerspiegelt

Voor deze populatie is het incidentiepercentage gelijk Minder dan één geval per 10.000 vaccinaties.

Bovendien, A Britse studie Hieruit blijkt dat in de algemene bevolking het risico op het ontwikkelen van myocarditis groter is na infectie met het coronavirus dan na vaccinatie. Andere onderzoeken Ik kwam tot dezelfde conclusie.

Daarom is het verkeerd om te beweren dat Pfizer zojuist een grote onthulling heeft gedaan over de bijwerkingen van het coronavirusvaccin. Het farmaceutische laboratorium maakt al twee jaar melding van het risico op myocarditis, en volgens de Franse gezondheidsautoriteiten blijven deze gevallen zeer zeldzaam.

Je kunt alle Vrai ou Faux-uitzendingen vinden door hier te klikken.