Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waar is de grootste meteoriet die ooit op aarde is gevallen gebleven?

Waar is de grootste meteoriet die ooit op aarde is gevallen gebleven?

Het begon allemaal in 1916, toen Gaston Ripert, een Franse consulaire ambtenaar, beweerde een artefact te hebben ontdekt. “IJzeren Heuvel” Een reus midden in de woestijn in Mauritanië. Deze heuvel die de man beschrijft is eigenlijk een mesosideriet-meteoriet, een zeer zeldzaam type meteoriet. Hij wordt de “Chinguetti-meteoriet” genoemd en is 40 meter hoog en 100 meter breed. De ambtenaar stuurde een klein fragment terug van 4,5 kilogram, maar de genoemde meteoriet werd nooit gevonden. En dit, ondanks talrijke expedities, Ars Technica legt het uit.

Sommigen zijn altijd sceptisch geweest omdat het verhaal zo vreemd is. Ripert beschreef dat hij door een plaatselijke leider naar de meteoriet werd geleid, maar hij kon zich het exacte pad niet herinneren omdat hij geblinddoekt was. Onlangs, ruim een ​​eeuw later, voerden drie Britse onderzoekers hun eigen analyse uit en kwamen met een manier om vast te stellen of de meteoriet daadwerkelijk bestond. De resultaten van hun onderzoek zijn Gepubliceerd op arXiv.

De puzzel is nog steeds compleet

Het onderzoeksteam beweert enkele locaties te hebben geïdentificeerd waar het buitenaardse object begraven zou kunnen worden. Vervolgens wacht het op gegevens van een magnetometrisch onderzoek (waarbij het omringende magnetische veld wordt gemeten) van het gebied. Dankzij deze analyses hoopt ze magnetische afwijkingen op te sporen die veroorzaakt kunnen worden door grote hoeveelheden ijzer (die gevonden worden in de meteoriet).

Volgens een onderzoek uit 2010 Gepubliceerd in Wiley MagazineHet object mag niet afkomstig zijn uit een blok met een diameter groter dan 1,6 meter, wat veel kleiner is dan het blok dat door de consulaire ambtenaar is beschreven.

READ  Ernstige gevallen van Covid-19 zullen het IQ van patiënten beïnvloeden

Deze laatste gaf echter aan dat hij het had opgemerkt “metalen naalden” Over het blok uitgestrekt. Volgens Engelse onderzoekers zouden dit de zogenaamde ‘Widmanstätten-nummers’ kunnen zijn, een soort kristalstaal. “Het was ongehoord in 1916. Het is onwaarschijnlijk dat Ripert een dergelijke opmerking zou hebben verzonnen.”, bevestigt Ars Technica. Als deze ijzerberg waar blijkt te zijn, zal het de grootste meteoriet zijn die ooit is gevonden.