Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een schoolmeisje doneert haar haar om een ​​kankerpatiënt te helpen haar moreel en waardigheid terug te krijgen

Een schoolmeisje doneert haar haar om een ​​kankerpatiënt te helpen haar moreel en waardigheid terug te krijgen

Basis
Er is geen chemotherapie zonder haarverlies, een vaak magische aanwinst voor een vrouw en een deel van haarzelf dat kanker meedogenloos kan wegnemen. Eleonore, een studente uit Cahors, maakte de ervaring mee van haar neef die aan borstkanker leed en haar haar kwijtraakte. De tiener besloot haar zeer lange haar te knippen om haar waardigheid als vrouw terug te krijgen. Dit mooie gebaar volbracht zij in Portugal, het land van haar nicht Diana. Het symbool is sterk. Het verhaal is prachtig.

Ondanks nieuwe preventieve zorgtechnieken en populaire koelhelmen bestaat er geen langdurige chemotherapie zonder haaruitval. Zonder hun waardigheid of vrouwelijkheid te verliezen, zullen sommige vrouwen die zich onderscheiden door hun bijzondere situatie opzettelijk een psychologisch pijnlijke ervaring toevoegen die de vreselijke fysieke pijn veroorzaakt door kanker, wat deze ook mag zijn, vergroot.

Gevoelig voor het lot van deze vrouwen die lijden onder de ernstige gevolgen van chemotherapie, heeft een schoolmeisje uit Cahors, Eleonor Trindade, 11, opgeleid aan het Gambetta College, altijd heel lang haar gehad dat reikt tot aan haar nieren.

Een zeer symbolisch werk volbracht in Portugal

Mooi haar is belangrijk voor Elinor. Het is een charmant bezit, een sterk teken van vrouwelijkheid en een look die bijdraagt ​​aan het welzijn. Over een goed gevoel over jezelf. Ze zegt dat ze “trots en blij” is dat ze haar mooie haar heeft gedoneerd, dat ze een paar dagen geleden in Portugal, waar ze op vakantie was, heeft geknipt. Voor haar was het een heel symbolische daad.

Eleonore besloot dit gebaar te maken nadat ze haar neef Diana zonder haar had gezien.
Foto met dank aan Jennifer Ribeiro

“Bij onze Portugese nicht Diana werd anderhalf jaar geleden kanker vastgesteld”, zegt Jennifer Ribeiro, de moeder van Eleonor. “Ze voelde tijdens het douchen voor het eerst een abnormaal knobbeltje op een van haar borsten.”

Er bestaat geen twijfel dat Diana synthetisch haar had

Diagnose: borstkanker. Diana onderging een excisie, daarna een reconstructie en daarvoor chemotherapiesessies die tot haaruitval leidden.

Jennifer vervolgt: “Ze wilde geen pruik van synthetisch haar. Ze bleef liever kaal. Dit had impact op mijn dochter.” Zozeer zelfs dat Eleonore informatie kreeg van kappers, op internet en van mensen die hoorden dat je nu automatisch haar kunt doneren.

Website, kapper en envelop

Dit is tenslotte de site fakehairdontcare.fr Die alle benodigde informatie aan Eleonore verstrekte, ze was blij om te zien dat alles ineens zo eenvoudig was geworden. “Het enige wat je hoeft te doen is een formulier invullen, een pdf downloaden waarin wordt uitgelegd hoe je haar moet knippen, en het haar vervolgens in een envelop sturen”, bevestigt Jennifer.

het is klaar !  Haar knippen, donatie verzonden.

het is klaar ! Haar knippen, donatie verzonden.
Foto met dank aan Jennifer Ribeiro

Eleonore's lange, mooie donkerbruine haar zal het kapsel zijn voor een vrouw die, op een bepaalde manier, het lot van chemotherapie zal kunnen vermijden.

Kanker knaagt ook aan en valt de ziel aan wanneer het een vrouw berooft van haar mooie en opstandige haar. Door samen te werken met de kapper die haar haar knipte, was Eleonore een beetje een rebel tegen kanker. Deze plaag verdient alle opstanden, zodat we niet alles laten gebeuren en alles vernietigen.

READ  Hier zijn de voedingsmiddelen die u moet vermijden