Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

VS voeren campagne voor vaccinatie tegen apenpokken op

Op dinsdag 28 juni kondigden de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten de onmiddellijke distributie aan van 56.000 doses van het vaccin tegen apenpokken – vijf keer het aantal reeds verdeelde doses – in gebieden met de hoogste uitbraken. Deze vaccins worden nu aanbevolen “Mensen die onlangs zijn blootgesteld aan apenpokken, die mogelijk niet zijn geĆÆdentificeerd door middel van onderzoeken en contactopsporing”kondigde Rochelle Walinsky aan, directeur van de Centers for Disease Prevention and Control (CDC), die samen de leidende federale gezondheidsdienst van het land vormen.

Dit omvat bijvoorbeeld mannen die seksuele relaties hebben gehad met andere mannen die meerdere seksuele partners hebben op een locatie waarvan bekend is dat apenpokken bestaat of in een gebied waar de ziekte veel voorkomt.

Binnenkort zijn er 240.000 doses beschikbaar

Rochelle Walinsky zei dat er sinds begin mei ongeveer 4.700 gevallen zijn ontdekt in veel landen over de hele wereld, waaronder 306 in de Verenigde Staten, waarvan tot nu toe geen enkele fataal is geweest. Apenpokken wordt sinds 1970 bij mensen waargenomen en wordt als veel minder gevaarlijk en besmettelijk beschouwd dan de pokken, die in 1980 werden uitgeroeid. Het is endemisch voor veel landen in Centraal- en West-Afrika.

Tot dusver heeft de Amerikaanse regering meer dan 10.000 doses van het vaccin uitgedeeld, zei David Boucher van het ministerie van Volksgezondheid, en dinsdag nog eens 60.000 doses van het Genus-vaccin. Het Jynneos-vaccin wordt in twee doses gegeven. De autoriteiten willen de komende weken graag nog eens 240.000 doses verkrijgen.

Lokale autoriteiten kunnen ook het oudere generatie ACAM2000-vaccin bestellen, dat de autoriteiten in grotere hoeveelheden hebben, maar vanwege de bijwerkingen niet voor alle doelgroepen worden aanbevolen. Volgens waarnemers zou het werkelijke aantal gevallen van apenpokken in de Verenigde Staten veel hoger kunnen zijn dan het officiƫle aantal.

READ  COVID-19 Les Bouches-du-Rhone, de stedelijke provincie met het hoogste infectiepercentage

De wereld met AFP