Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vroege komst van de winter en sneeuw in de bergen voor de komende dagen

Vroege komst van de winter en sneeuw in de bergen voor de komende dagen

Een stroom uit het noorden, gericht tussen een Atlantische anticycloon en een enorm lagedrukgebied boven Midden-Europa, zal vanaf maandag kapseizen boven Frankrijk en doorgaan tot volgende donderdag. Deze vochtige arctische zeelucht zorgt ervoor dat er sneeuw op de bergen valt, soms vanaf een hoogte van 1.300 meter.

Van maandagavond tot dinsdag sneeuwt het goed

In de nacht van zaterdag op zondag en overdag op zondag valt er zware sneeuwval op een hoogte van 2.400 meter boven de Midden- en Noordalpen. De limiet voor regen/sneeuw kan zondagmiddag rond de 2.100 meter dalen. De dikte van verse sneeuw kan oplopen tot 20 cm rond de 2600 m.

In de nacht van maandag op dinsdag en de hele dinsdag wordt er meer sneeuw verwacht. Op grote hoogte wordt zware sneeuwval en harde wind verwacht. Dit zal zijn Voorwaarden voor de eerste sneeuwstorm deze herfst boven de 2.000 meter in de Noordelijke Alpen. Plaatselijk wordt in Savoye, Haute-Savoie en het noorden van Ise verwacht dat er tot 40 cm sneeuw zal vallen op ongeveer 2.600 m en 10 tot 20 cm op ongeveer 1.800 m boven zeeniveau, waarbij de neerslag-/sneeuwlimiet met ongeveer 1.300 m wordt verlaagd.

De Pyreneeën zullen maandagavond ook de eerste herfstkorsten boven de 2.300 meter zien vallen, dan ongeveer 1.800 meter op dinsdag, met een laag die 20 centimeter op de grond kan reiken op ongeveer 2.600 meter boven de zeespiegel.

In het Centraal Massief en de Jura sneeuwt dinsdag boven de 1.700 meter en alleen de hoogste toppen in de Jura, Cantal en Sancy hebben recht op de eerste sneeuw van het seizoen (de laag kan tijdelijk 5 tot 10 cm bereiken voordat deze smelt. In de middag ).

READ  Zullen tweedejaars de nieuwe wiskundekeuze voor het eerste jaar maken?

In de Vogezen kan een klein plonsje Vogezen-ballonnen doen vonken.


Krediet: The Weather Channel

Nieuwe sneeuw van woensdag t/m vrijdag

Andere verstoringen volgen elkaar tot volgende week vrijdag op in een koude, natte stroom van noord naar noordwest, dus we moeten rekening houden met nieuwe sneeuwval van gemiddeld meer dan 2.000 meter. Door het effect van blokkering kunnen sneeuwhoogtes groot worden voor het seizoen boven 2500m in het noorden van de Alpen en in het midden van de Pyreneeën. Lokaal kan de laag een meter bereiken rond de 2.600 meter. Dit worden geweldige sneeuwhoogtes voor dit seizoen

Merkbare kou in de bergen

De hele week is het koud in de bergen. In Tignes (73), een alpine resort gelegen op een hoogte van 2.100 meter boven zeeniveau, zal in de ochtend vorst worden waargenomen. ’s Middags mag de sneeuw de volgende dinsdag en woensdag niet de hele dag smelten, waardoor de witte jas een paar dagen op het station blijft.


Krediet: The Weather Channel