Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voormalig producent Gilbert Rozon heeft een rechtszaak aangespannen wegens verkrachting

Gilbert Rozon bij zijn aankomst bij de rechtbank van Montreal op 6 november 2020. – Paul Chiaison / AP / SIPA

Actrice klaagt voormalige zakenman aan Van de Quebec-teaser Gilbert Rozon, Een voormalig jurylid op de show Frankrijk heeft een ongelooflijk talentEn de
In civiele procedures wegens vermeend aanranding Het dateert uit 1994, vernamen we van zijn advocaat.

Actrice Patricia Tolasen uit Quebec heeft 1,6 miljoen Canadese dollar (1 miljoen euro) gevraagd van Gilbert Rozon, die in december werd vrijgesproken in een andere zaak wegens verkrachting en aanranding die hem in de gevangenis dreigde op te sluiten.

De 62-jarige actrice beweert “brutaal” te zijn verkracht door Gilbert Rozon

“Vandaag heeft Patricia Tollassen een civiele zaak aangespannen tegen Gilbert Rozon. In een persbericht vraagt ​​mevrouw Tolassen om $ 600.000 hiervan als compenserende schadevergoeding, naast $ 1 miljoen aan punitieve schadevergoeding voor de aanranding die ze in 1994 heeft geleden.

De 62-jarige actrice uit Quebec beweert dat ze “brutaal” werd verkracht door Gilbert Rozon, volgens een petitie die was ingediend bij een rechtbank in Montreal, onder vermelding van de media. Er werd contact opgenomen met de rechtbank van Montreal en het document kon donderdagochtend niet naar AFP worden gestuurd. De actrice is de woordvoerster van ‘Courageuses’, een groep van twintig zogenaamd tot slachtoffer gemaakte vrouwen uit het vorige product tussen 1982 en 2016, wat Roson heftig ontkent.

Het Hooggerechtshof van Canada verwierp in het najaar het beroep van deze groep, die collectief actie wilde ondernemen tegen Rozon. “Deze rechtszaak volgt op de beslissing van het Canadese Hooggerechtshof om het beroep van de Courageuses niet te behandelen nadat het Hof van Beroep in Quebec hen toestemming had geweigerd om hun aanvaller via een collectieve procedure te vervolgen”, voegde Advocaten van Patricia Tollassen eraan toe.

De actrice is verschenen in verschillende films geregisseerd door de regisseur van Quebec, Xavier Dolan, waaronder Mijn moeder is vermoord​ Gilbert Rozon, oprichter van “Just for Laughs”, werd in oktober 2017 beschuldigd van aanranding, waardoor hij gedwongen werd zijn positie met grote sprongen te verlaten. #Ik ook

READ  Zangeres Françoise Hardy stuurt een bericht naar Emmanuel Macron om het debat over het levenseinde nieuw leven in te blazen