Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voormalig Miss France Sonia Rolland is aangeklaagd in een onrechtmatige winstzaak

Actrice en voormalig Miss France 2000-winnaar Sonia Roland is aangeklaagd in een geval van illegale Gabonese winst voor het accepteren van een appartement, een frauduleus gefinancierd geschenk van voormalig president Omar Bongo, onthult de Parijzenaar.

De feiten gaan terug tot 2003, toen drie jaar eerder Sonia Roland, gekroond tot Miss Frankrijk, een geschenk aannam van Omar Bongo, de inmiddels overleden voormalige president van Gabon. Omar Bongo, die zichzelf ging verrijken door middel van illegale activiteiten, zou Sonia Roland een appartement aanbieden in het 16e arrondissement van de hoofdstad.

Het probleem is dat deze woning deze dinsdag 31 mei via ondoorzichtige fondsen had kunnen worden verkregen Parijs. Volgens de krant was het toen mogelijk om Sonia Rowland aan te klagen met het verzwijgen van verduistering van publieke middelen, corruptie en misbruik van bedrijfsmiddelen.

\ ud83d \ udd35 Over de Parijzenaar | Voormalig Miss France Sonia Rolland is beschuldigd van het verbergen van verduistering van openbare middelen, corruptie en misbruik van bedrijfsmiddelenhttps://t.co/VXAE7JT0M6

– de Parijzenaar (le_Parisian) 31 mei 2022

Sonia Rowland “vertrouwde op een notaris”

Na het winnen van de Miss France-wedstrijd ontmoette Sonia Roland de familie Bongo bij verschillende gelegenheden, met name in het kader van een project om de Miss Gabon-wedstrijd te creëren. De vrouw van Omar Bongo zou hem vertellen dat ze een geschenk zou krijgen. Na enige tijd kreeg ze van een telefoontje van een notaris te horen dat ze een schenking had ontvangen van een vastgoedbedrijf dat eigenaar is van het appartement in kwestie.

Tegenover de politie zou Sonia Rowland in januari 2022 duidelijk hebben gemaakt geen vragen te stellen over de manier waarop dit geschenk werd gefinancierd. Haar advocaat, May Morell, legt uit dat “ze op geen enkel moment de bron van het geld of het financiële pakket kende, ik vertrouwde de notaris volledig. Sonia Rowland is kalm en twijfelt er niet aan dat ze aan het einde van het onderzoek zal worden vrijgesproken .”

READ  Zijn restaurant sluit vanwege Covid-19

Het OM is van mening dat de jonge vrouw, die toen 22 jaar oud was, had moeten weten hoe de frauduleuze goederen zijn verkregen.