Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voordelen van oliehoudende zaden en noten

Voordelen van oliehoudende zaden en noten

Vanochtend zijn we geïnteresseerd in de voordelen van noten, amandelen, walnoten, hazelnoten, pistachenoten en ook pinda's, die geclassificeerd zijn als peulvruchten…

 • Wat zijn de echte voordelen ervan voor ons lichaam en geest?
 • Zijn deze noten en pinda's echt dikmakend?

Geweldig goed voor je!

50 minuten

Vervolgens zullen we ook zien dat deze voedingsmiddelen ook gevaarlijk kunnen zijn voor mensen met allergieën.

 • Hoe verklaren we een notenallergie?
 • Wat zijn de mechanismen van dit type allergie?
 • Wat zijn de symptomen en behandelingen?

Oliehoudende zaden, hoeveel secties?

De Fransen consumeren gemiddeld vijf gram per dag, terwijl wij 25 gram zouden moeten consumeren… Maar als we oliezaden zeggen, waar hebben we het dan over? Nhan Pham Thi, kinderarts en allergoloog in het Necker-ziekenhuis in Parijs, en onderzoeker bij het National Center for Scientific Research, legt uit: Dit zijn hazelnoten, amandelen, pistachenoten, gewone walnoten, cashewnoten, paranoten, macadamianoten, pecannoten, amandelen, pistachenoten… We hebben ook sojabonen, een oliezaadeiwit omdat het ook eiwitten bevat. Dan zijn er oliezaden die geen noten zijn zoals deze planten waaruit we olie halen: druivenpitten, pompoenpitten, lijnzaad, boerenkool of zonnebloempitten. Houd er rekening mee dat pinda's geen oliezaad zijn, maar eerder een peulvrucht. »

Goede vetten

Onderzoeksdirecteur van het Centrum voor Epidemiologie en Populatiegezondheidsonderzoek (CESP), Marie-Christine Boutron-Rault, wijst erop dat alle oliehoudende zaden (behalve paranoten) weinig verzadigd vet bevatten, of “Ons westerse dieet bevat zeer veel verzadigde vetten, vooral die afkomstig zijn van dieren. Het merendeel van de oliehoudende zaden is zeer rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren, zoals olijfolie en oliezuur, wat een redelijk neutraal vetzuur is. Onder de meervoudig onverzadigde vetzuren zijn er twee series genaamd omega 3 en omega 6. De amandelen die we thuis vaak consumeren zijn bijvoorbeeld bijzonder rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren, terwijl de oliezaden die rijker zijn aan meervoudig onverzadigde vetzuren, de voordeliger ze zijn. , is een noot die een verhouding omega-3 tot omega-6 bevat, wat bijna perfect is. Bijna vijf. Terwijl onze voeding zeer rijk is aan omega 6.

Gunstig voor hart, bloedvaten, cognitie en microbioom

Marie-Christine Boutron-Rault vervolgt de lijst met voordelen: “Het zal omega-3-vetzuren veroorzaken Ontstekingsremmende aspecten van het lichaam. En verder dan cardiovasculaire gezondheid (Het verminderen van de aggregatie van bloedplaatjes, het verminderen van het risico op bloedstolsels, enz.), diabetes en oliehoudende zaden (walnoten, amandelen, enz.) hebben ook effecten op de cognitie, op de nierfunctie en op het risico op kanker. Rijk aan vezels, het is erg interessant Verwen onze micro-organismen. Deze noten, zoals amandelen, bevatten voornamelijk Oplosbare vezels die de voorkeur geven aan bepaalde soorten micro-organismen en in hun coating zijn beter onoplosbare vezels, bijvoorbeeld voor transport. Dus als je de vrucht in zijn geheel doorslikt, is het perfect. »

Geen vijanden van gewicht

En voor degenen die zichzelf hazelnoten of walnoten onthouden vanwege hun hoge calorieën, antwoordt Marie-Christine Boutron-Rault: “Het draait allemaal om de manier waarop we het consumeren. De rijkdom aan vetzuren, eiwitten en vezels zal het gevoel van volheid vergroten. Het ideaal is om een ​​handvol als tussendoortje te eten. Het is aangetoond dat dit de inname tijdens het avondeten vermindert. Als we minder eten bij het avondeten, komen we minder aan. »

De rest (vitamine- en mineralensupplementen, antidepressiewapen, allergieën en recepten voor oliehoudende zaden, inclusief een heerlijk recept voor hazelnootpasta) is zeker de moeite van het luisteren waard…

met :

 • Marie-Christine Boutron-Raultonderzoeksdirecteur bij het Centrum voor Onderzoek in Epidemiologie en Populatiegezondheid (CESP), en voormalig voedingsdeskundige bij het Institut Mutualiste Montsouris (IMM) in Parijs.
 • Engel Vero Misschien, restaurateur, natuurgeneeskundige, oprichter van La Guinguette d'Angèle in 2012, cateraar van “gezonde, gastronomische en glutenvrije” catering in het 1e arrondissement van Parijs. boek : 365 recepten en tips om op een natuurlijke manier gezond te eten Murabit, 256 pagina's. 2022
 • Erik Berloz, landbouwingenieur (AgroParis Tech), voormalig directeur van het onderzoeksbedrijf ARAIRE, docent, socioloog en voedselhistoricus. Hij heeft veel werken gepubliceerd. boek : De geschiedenis van kleine en grote groenten, Coy, 2020, 176 blz., 2022
 • Nhan Pham Thi, kinderarts en allergoloog in het Necker-ziekenhuis in Parijs, onderzoeker bij het Nationaal Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek en professor aan de Universiteit van Paris City (voorheen Paris Descartes). Lid van het Wetenschappelijk Comité van het Franse Tijdschrift voor Allergie, officieel orgaan van de Franse Allergievereniging (SFA).
READ  De kern van Mars is "vloeibaar", in tegenstelling tot die van de aarde

records

 • “Dus daar ben je” van Adrian Chabuchi
 • Thierry Lhermitte is FRM-ambassadeur