Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pyoderma gangrenosum: oorzaken, de ziekte van Crohn, wat is het?

Pyoderma gangrenosum: oorzaken, de ziekte van Crohn, wat is het?

Pyoderma gangrenosum is een inflammatoire huidziekte die wordt gekenmerkt door laesies op de huid. Het treft meestal mensen in de leeftijd tussen 25 en 55 jaar.

Wat is pyoderma gangrenosum?

Pyoderma gangrenosum is een inflammatoire huidziekte van immuunoorsprong. Relatief zeldzaam, deze ziekte is aan jouDisfunctie van polymorfonucleaire neutrofielenAfweercellen in ons lichaam die reageren op verschillende stimuli. “In dit geval zijn ze dat wel OverstimulatieWat zal leiden tot het verschijnen van een laesie op de huid waarmee begint Kleine rode pijnlijke papuleHet ziet eruit als een puistje en zal geleidelijk zweren. Het is lusteloos en gaat soms gepaard met lichte koorts“Klassiek bevinden laesies zich bij voorkeur op het niveau van… Onderste ledematen (heup, dij, been, voet). Pyoderma gangrenosum treft meestal oudere mensen 25 tot 55 jaar.

Wat veroorzaakt pyoderma gangrenosum?

De oorzaak van pyoderma gangrenosum is: onbekendMaar het zal tot uiting komen in bepaalde gevallen van comorbiditeiten die gepaard gaan met de aanwezigheid van sommige soorten kanker, vooral sommige hematopoëtische stoornissen zoals Leukemie En sommige ontstekingsziekten, zoals inflammatoire reumatische aandoeningen (Reumatoïde artritis) en sommige inflammatoire gastro-intestinale ziekten, zoals ziekte van Crohn Of de Colitis ulcerosaDe dermatoloog legt het uit. Pyoderma gangrenosum kan ook voorkomen bij sommige huidziekten zoals De ziekte van Verneuil. De ziekte kan zich ook ontwikkelen na een blessure of een operatie. Aan de andere kant is het geen besmettelijke ziekte en is er geen specifieke bacteriële proliferatie. ““Als we een monster nemen, is het polymorf en worden er veel bacteriën aangetroffen.” Hij voegt toe.

READ  Naarmate je ouder wordt, is vroeg wakker worden gebruikelijk, maar er zijn slaaptips

Pyoderma gangrenosum en de ziekte van Crohn: wat is het verband?

Pyoderma gangrenosum kan een extraGI-manifestatie zijn van de ziekte van Crohn, een chronische inflammatoire darmziekte die optreedt Via betalingen, afgewisseld met stadia van remissie. Deze aandoening gaat gepaard met een ontregeling van het immuunsysteem, wat leidt tot schade aan de weefsels van het spijsverteringsstelsel.

Wat zijn de behandelingen?

De behandeling hangt eerst af van Breng verband aan Op laesieniveau om genezing te bevorderen. Volgeling Topische corticosteroïden Het kan worden toegepast op recente ondiepe laesies. In ernstige gevallen van de ziekte kan orale prednison worden voorgeschreven. “TNF-alfablokkers, zoals infliximab, adalimumab en etanercept “Toegediend om een ​​op hol geslagen immuunsysteem te voorkomen,” zegt dr. Mark Percell. deze Medicijnen voor immuunregulatie Bijzonder gunstig voor patiënten met chronische inflammatoire darmziekten. “Aan de andere kant moeten lokale pijnlijke ingrepen, vooral chirurgische excisie, worden vermeden omdat dit de laesies zou verergeren.“, waarschuwt onze deskundige.

Wat is de hersteltijd?

Het verloop van de ziekte is indolent en ondanks lokale antibioticabehandeling heeft de ziekte de neiging niet snel te herstellen. In sommige gevallen treedt genezing niet op, zelfs niet na een paar maanden behandeling.