Voor Petkovic wint Algerije voor het eerst van Bolivia

Algerije is eindelijk begonnen aan zijn (echte) verandering na opnieuw een rampzalig Afrika Cup-toernooi in Ivoorkust. Na een historisch termijn die slecht eindigde, werd Djamel Belmadi vervangen door Vladimir Petkovic. In zijn eerste ontmoeting onderscheidde de voormalige Zwitserse coach zich door een aantal sterke keuzes te maken in zijn lijstje. Hoewel verschillende leidinggevenden zoals Riyad Mahrez, Islam Slimani en Youssef Blaili niet werden geselecteerd om deel te nemen aan de bijeenkomst in maart, zijn verschillende terugkeerders het vermelden waard, zoals Yacine Benzia en Yacine Brahimi. De aanvaller van Al Gharafa was vanavond ook aanvoerder tegen Bolivia. Geconfronteerd met een teleurstellend land de afgelopen jaren, moesten de Foxes hun gedachten weer op hun plaats zetten en hun vertrouwen hernieuwen bij het debuut van hun nieuwe coach.

De rest volgt na deze aankondiging

Onder leiding van een aanvallend kwartet bestaande uit Jouiri, Bounedjah, Chaybi en Brahimi namen de Desert Warriors snel de controle over de wedstrijd en vanaf de eerste minuten creëerde Algerije een geweldige dubbelbeweging met Jouiri en Najah (derde). Terwijl de Boliviaanse doelman Guillermo Viscara rende om zijn gezin te redden (13e), was Anthony Mandria dicht bij het nemen van een strafschop, maar Tugay hield hem nauwlettend in de gaten (21e). Na enkele gevaarlijke aanvallen maakten de teamgenoten van Nabil Bentaleb het verschil na een prachtige opstelling tussen Yassine Ibrahimi en Amine Al-Jouiri, die door laatstgenoemde werd afgesloten. Het was vanaf het begin erg turbulent, waarbij de voormalige Porto-speler een goochelarij gebruikte om tussen twee tegenstanders te glippen en Rennes te bedienen. Klinisch gezien gaf de OL-getrainde speler geen krimp en misleidde Viscara na een licht geblokt schot.

READ  Euro 2021: Alle teams en groepen in de competitie

Voor lezen
Spanje: Pau Corbarsi is erin geslaagd om iedereen zover te krijgen dat hij wil trainen

De krachtige klap voor Algerije werd gered door de gebrekkige Mandy

Terwijl de Groenen dominant waren, stortte hun voorsprong in zodra ze terugkeerden uit de kleedkamer. Na een onschuldige pass achter de verdediging kreeg Issa Mandi een opening en Carmelo Algaranas profiteerde ervan om Mandria te misleiden met een onstuitbaar schot in de bovenhoek (1-1, min. 47). In plaats van geschokt te zijn, probeerden de Foxes snel de leiding te heroveren, maar het geweldige werk tussen Amora, Guiri en Benzia eindigde met een geblokkeerd schot van de laatste stad (49). De ploeg van Petkovic was in de eerste helft aantrekkelijk, maar zakte in de tweede helft in elkaar. Bijna een uur later raakte hij bijna het water na twee grote moves van Fernandes (57) en Villamin (60). Deze stagnatie heeft de Foxes veel gekost.

Uit een onschuldige maar zeer goede vrije trap profiteerde Sagredo van een slechte Mandria-uitdaging om zijn ploeg op voorsprong te zetten (1-2, 71). De verwarde Algerijnen probeerden vervolgens met alle mogelijke middelen de gelijkmaker te bereiken. De intrede van Moncef Bakrar destijds deed veel goeds. Het was de zelfopoffering van de New Yorkse spits die Yassine Benzia perfect bediende die Viscara tot de gelijkmaker verleidde (2-2, 81). Ook de door OL gecoachte speler stond op het punt om in de volgende zet alles om te draaien, maar de Boliviaanse doelman redde fantastisch (82). Na enkele aanvallen in de laatste minuten won Algerije uiteindelijk dankzij Issa Mendy na een goede voorzet van Kendoussi (3-2, 90+4). Met deze overwinning aan het einde van de wedstrijd na een levendige eerste periode verloren de Foxes na enkele concentratieschommelingen hun evenwicht, maar toonden ze een groot karakter om uiteindelijk de overwinning te behalen. Dinsdag (22.00 uur) zullen we het beter moeten doen tegen Zuid-Afrika.