Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voor het IEA is de beste maatregel om energie te besparen: 3 dagen telewerken per week!

Volgens een rapport van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) dat in maart 2022 werd gepubliceerd, zou de grootste energiebesparing zijn om werken op afstand uit te breiden tot drie dagen per week.

“Wetend dat een derde van de banen op afstand kan werken, kunnen we snel 500.000 vaten per dag besparen in geavanceerde economieën (wat 45% van de wereldwijde vraag naar olie vertegenwoordigt). Deze landen verbruikten 2,7 miljoen vaten olie per dag voor kantoorwerk vóór de pandemie .

Van de tien aanbevelingen in het rapport is dit rapport de op één na belangrijkste bron van oliebesparing als het waar mogelijk wordt toegepast. En dit is vóór de snelheidslimiet van 10 km / u op de snelweg (430 duizend vaten).

“Groot potentieel”, aldus Adeem

“Al in 2020 zag het Franse agentschap voor milieutransformatie (Ademe) in telewerken een “groot potentieel” om verkeersopstoppingen en broeikasgassen (BKG) te verminderen. “Telewerken maakt het mogelijk om het reizen aanzienlijk te verminderen (met 69%). ) en afgelegde afstanden, van 9 km tot 5,5 km dankzij verminderde mobiliteit (93%) [trajets domicile-travail, NDLR] werkdag op afstand”, aldus het rapport.

Maar daar houden de positieve effecten niet op. Werken op afstand vermindert de behoefte aan ruimte en apparatuur voor bedrijven: computers, printers en kopieerapparaten zijn vaak constant verbonden en hebben stroom nodig.

Om nog maar te zwijgen van de verwarming en liften die ook leiden tot een aanzienlijk energieverbruik. Airconditioners geven volgens Adeem het koelmiddel vrij dat verantwoordelijk is voor de toename van broeikasgassen..

Natuurlijk zijn niet alle banen telewerkbaar, maar zoals AIE aangeeft, is 33% van de banen nog steeds haalbaar. Zakenreizen zijn duidelijk een verspilling van energie, vooral als ze tot enorme files leiden.

READ  Wat te doen voordat u de metrolijn B betreedt. service

De manier waarop we werken zal veel veranderen met mobiliteit, tools voor videoconferenties en teamwerk op afstand.

Deze nieuwe manier van werken, die zich nu snel ontwikkelt, zal onze manier van bezetten van de regio en de grote steden drastisch veranderen.

Charles Sannat

“Dit is een ‘informatief’ artikel, d.w.z. geheel of gedeeltelijk vrij van reproductie, op voorwaarde dat deze paragraaf daarna wordt gereproduceerd. Insolentiae.com is de site waar Charles Sanat zich dagelijks uitdrukt en een ruwe en meedogenloze analyse van economisch nieuws geeft. Dank u voor het bezoeken van mijn site. U kunt zich aanmelden voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief op www.insolentiae.com. »

bron Les Echos.fr hier