Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hij koopt een iPhone van Fnac en gaat naar huis… met een stukje tegel

“Het is niet normaal, ik koop een iPhone en er zit een steentje in…” Fabian (naam veranderd) Hij worstelt om te slikken wat hem dinsdag is overkomen. in Fnac in Parly 2. WinkelcentrumIn Chesnay-Rocquencourt (Yvelines) kocht hij voor zijn vrouw een iPhone 13 ter waarde van 859 euro, gebruikmakend van een actie. Voordat hij de winkel verlaat, zorgt hij ervoor dat de doos goed wordt afgesloten met twee plakband. Thuis gaf hij het cadeau aan zijn vrouw, die eerst dacht dat het een grap was toen ze het pakketje opende.

Een steeds vaker voorkomende oplichting

“Er zat een stuk tegel in, met afgeronde randen om de vorm van een iPhone aan te nemen”, zegt hij. Ik was in al mijn staten en vroeg me af of ze me bij Fnac zouden geloven. Terugkomend op het verkoopargument legt Fabian zijn probleem uit. De medewerker neemt hem serieus en informeert hem over zijn terugkeeriPhone 13 Het gebeurde diezelfde ochtend. De koper had contant betaald voordat hij een terugbetaling wilde claimen, met het argument dat de persoon voor wie hij de telefoon had gekocht hem niet langer wilde hebben.

Fabian vervolgt: “Wat het gewicht van de doos betreft, was deze identiek en waren er altijd zegels. Geen controles meer op retouren. Er werd ook een interne communicatie bij Fnac naar de teams gestuurd over dit soort verhoogde frequentie in elektronicawinkels in Ile -de-France Volgens onze informatie vond dit evenement voor het eerst plaats in Parly 2, maar er zou al naar verwezen kunnen zijn bij andere merken en winkelcentra in de omgeving.

READ  Tot 6000 euro! Wat is de datum van betaling?

Klacht van Fnac

Van haar kant heeft de FNAC-administratie woensdag een klacht ingediend bij het politiebureau van Versailles. Onderzoekers mobiliseren om de auteur in flagrante delicto uit te dagen. Een bron bij de politie wijst erop dat het fenomeen is ontdekt en dat we videobanden van bewakingscamera’s gaan gebruiken. We gaan kijken of we verbanden kunnen leggen met andere evenementen die elders hebben plaatsgevonden. ยป

Na meer dan een uur wachten en zijn identiteitspapieren controleren, kreeg Fabian eindelijk een nieuwe iPhone van Fnac. Maar dat is niet zonder wrok. Fabian besluit: “In hun ogen had ik de indruk dat ik een verdachte was. Ik wacht nog steeds op een commercieel gebaar om de verloren tijd in te halen. Als ik getuig, is het om mensen te waarschuwen, dat ze hun aankopen controleren omdat het echt is een emotionele lift.”