Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voor de kust van Libië werden de lichamen van 28 migranten geborgen nadat hun boot zonk

De lichamen van 28 migranten werden op zaterdag 25 december gevonden aan de westkust van Libië, nadat hun boot was gezonken, volgens wat we vernamen van een veiligheidsbron. “Teams van de Rode Halve Maan hebben 28 lichamen van migranten geborgen en drie overlevenden gevonden op twee verschillende locaties op de stranden van Ales. 90 kilometer van de hoofdstad Tripoli, legde een lokale veiligheidsfunctionaris uit aan Agence France-Presse (AFP).

“De toestand van de lichamen in verregaande ontbinding wijst erop dat de verdrinking een paar dagen geleden plaatsvond.”, hij voegde toe. Op foto’s die door de lokale pers zijn verspreid, is te zien dat de lichamen op het strand zijn opgesteld en vervolgens in lijkzakken zijn geplaatst.

Lees ons interview: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees “Bijna alle migranten die door de kustwacht in Libië van boord zijn gegaan, komen terecht in detentiecentra.”

In 2021 vielen 1.500 doden voor de westkust van Libië

De tragedie komt een paar dagen nadat werd gemeld dat 160 migranten werden gedood in een week nadat hun boten waren gezonken voor de westkust van Libië, wat het dodental op deze route sinds het begin van het jaar op 1.500 bracht, volgens de Britse Guardian krant. Internationale Organisatie voor Migratie (IOM).

Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie zijn sinds begin 2021 ook meer dan 30.000 migranten gered of onderschept voor de Libische kust. Het Noord-Afrikaanse land is een belangrijk doorvoerpunt voor elk jaar tienduizenden migranten die Europa willen bereiken via de Italiaanse kusten, zo’n 300 kilometer verderop. De meesten van hen komen uit de landen van woestijn-Afrika, en de kandidaten voor ballingschap daar zijn een prooi voor mensenhandelaren, wanneer ze niet sterven bij hun poging om over te steken.

READ  Australië opgeschrikt door schandaal 'schaduwregering'
Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees In Libië heeft de hereniging het uitstel van de presidentsverkiezingen belemmerd

Nadat Libië na de val van het regime van Muammar Kadhafi in 2011 in een grote politieke crisis belandde, kreeg Libië maandenlang te maken met meerdere kritieken. mishandeling van immigranten.

De wereld met AFP